Beter aantekeningen maken in forScore 8

 

Het maken van aantekeningen is een must voor iedere muzikant. Al sinds de eerste versies van forScore zit dat erin. Naast gewoon met je vinger op het scherm proberen te schrijven waren er al ‘stamps’ om veelgebruikte muzieknotaties als een ‘mol’, een ‘fortepiano’ en dergelijke toe te voegen. En dit kon in vele kleuren.

En in forScore 7 werden we verrast met het eenvoudig kunnen toevoegen van crescendo’s.

Volgens forScore zelf is het maken van ‘annotations’ het hart van forScore. Ze beloven het in forScore 8 nog beter gemaakt te hebben. Onder andere door een nieuwe ‘flat layout’ waarmee je minder taps nodig hebt om een bepaalde aantekening te maken.

forscore8annotations

 

 

Wat ze ook hebben toegevoegd vind ik heel slim; het negeren van kleine vingerbewegingen na het plaatsen van een stempel of aantekening. Superslim!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hoe vaak komt het niet voor dat je door de snelheid/haast bij het plaatsen van een aantekening nog net een kleine beweging maakt met je vinger. Dan staat het ineens niet meer op de plek waar je het neer wilde zetten. In forScore 8 beloven de ontwikkelaars dat ze dit hebben weten te voorkomen.

Ik ben benieuwd. Volgens de laatste berichten komt forScore 8 eind september in de AppStore.

 

7 gedachten over “Beter aantekeningen maken in forScore 8”

 1. Ik wil graag op de bovenste rij boven de noten aantekeningen maken
  Mijn noten steken boven de balk uit en wil ze markeren bv bij mol of als ze heel hoog zijn even de noot erboven schrijven( eronder is geen optie ) maar op de bovenste rij staat de regel met de tools . Iemand een idee?

  Beantwoorden
  • Hoi Judith,
   De regel met de tools is te verslepen naar beneden. Aan de rechterkant kun je hem vastpakken en naar beneden slepen.

   Beantwoorden
 2. Dag, ik gebruik momenteel Gigbook, maar niet helemaal naar tevredenheid. Wat voor mij belangrijk is om evt over te stappen naar Forscore is het volgende:

  Wanneer ik een aantekening maak in een sheet in bijvoorbeeld setlist 1, wil ik dat de aantekening alleen zichtbaar is in de sheet in setlist 1. Wanneer ik dezelfde sheet in setlist 2 gebruik wil ik dat de aantekening, gebruikt in setlist 1, niet zichtbaar is in setlist 2. Ik ben benieuwd of dit mogelijk is in forscore.

  Weet iemand dit?

  Hans

  Beantwoorden
  • Hallo Hans,

   Dit is naar mijn weten niet mogelijk. Je maakt aantekeningen bij een muziekstuk, niet bij een muziekstuk in een setlist. Een setlist is meer een lijstje van snelkoppelingen in een bepaalde volgorde.
   Je kunt wel meerdere versies van een muziekstuk opslaan.
   Of je maakt een kopie en zet het origineel in setlist X en de kopie in setlist Y.

   Beantwoorden
 3. Is er een optie dat, wanneer ik mijn voetpedaal gebruik, ik ook het toetsenbord op mijn iPad kan gebruiken. Nu werkt dit niet. Zodra ik het voetpedaal uitzet, kan ik het toetsenbord wel weer gebruiken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen