Boomwhackers kopen

Boomwhackers zijn gaaf! En kinderen zijn er helemaal gek op! Geen wonder dat dit hèt muziekinstrument van het moment is in het onderwijs.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Voor mensen zonder muzikale achtergrond is de aanschaf wellicht nog lastig aangezien je meerdere producten hebt. Daarom leg ik het eerst even uit.

De basisset

Hoe meer buizen je hebt, hoe meer verschillende liedjes je kunt spelen. De basisset (ook wel “8-delige diatonische set” genoemd) bestaat uit 8 buizen. Deze komen overeen met de witte toetsen van een piano. Goed genoeg voor de meest simpele kinderliedjes, maar je merkt al snel dat je ook de ‘zwarte toetsen’ nodig hebt. Deze zitten verpakt per 5 in de zogenaamde “pentatonische set”.

boomwhackers2[1]

Tip! Via Bax-shop.nl heb je de producten vaak morgen al in huis! Klik op de afbeeldingen om ze direct te bestellen.


Met de hierboven afgebeelde diatonische basisset en de pentatonische set kun je dus alle noten van de piano spelen over 1 oktaaf. Voldoende voor het spelen van de meeste liedjes.

 

Bassen erbij

Maar ben je met een wat grotere groep of wil je nog iets vetters gaan doen met de Boomwhackers, dan is het wel gaaf als je ook wat lage bas-tonen erbij  kunt produceren.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ook voor de bassen is er weer een diatonische set (de witte toetsen) welke bestaat uit 7 buizen en een aanvullende pentatonische set (de zwarte toetsen) welke bestaat uit 5 buizen.

Tip! Wil je boomwhackers kopen? Via Bax-shop.nl heb je de producten vaak morgen al in huis! Klik op de afbeeldingen om ze direct te bestellen.


 

Extra hoge noten erbij

Wil je echt een mooi arrangement gaan spelen met Boomwhackers, dan ontkom je er niet aan om ook extra buizen voor de hoge noten te kopen.

Hiermee kun je nog meer variëren in klankkleur en verschillende partijen. Een orkest heeft ook niet voor niks fluiten en piccolo’s voor de hoge tonen, koper voor het middenregister en tuba’s/(contra)bassen voor de lage partijen.

De zogenaamde Treble uitbreidingsset bevat de hoge C#”, D”, D#”, E”, F “, F#” en G”.
Deze bevat dus zowel witte toetsen als zwarte toetsen.

Tip! Via Bax-shop.nl heb je de producten vaak morgen al in huis! Klik op de afbeeldingen om ze direct te bestellen.


 

Extra accessoires

Dopjes voor extra bassen

Wil je je Boomwhackers nog lager laten klinken, koop er dan een paar zwarte dopjes bij. Door zo’n zwarte dop op een boomwhacker te plaatsen klinkt deze een oktaaf lager en heb je dus eigenlijk weer extra ‘bassen’ erbij.


Opgeruimd staat netjes

Om de buizen netjes op te ruimen bestaat er een mooi houten frame waar je alle buizen in kunt plaatsen. En er is ook een hoes beschikbaar waar je de boomwackers in kunt schuiven zodat je ze kunt bespelen als een xylofoon. Uiteraard kun je ook gewoon een spanband kopen om alle buizen bij elkaar te houden.


 

 

Snel aan de slag met Boomwhackers

Na aanleiding van bovenstaande tips heb je een aantal buizen besteld. Maar hoe weet je nu wat je moet spelen of hoe ga je dit je kinderen in de klas nu leren?

Op YouTube staan uiteraard veel voorbeelden en uitgewerkte liedjes.

Ook heb ik een post geschreven over hoe je zelf bladmuziek kunt maken voor boomwhackers. Wil je echt een lesmethode gebruiken, kijk dan eens bij de kindermuziekwinkel. Daar kun je de methode De LubDubClub bestellen voor een bedrag van rond de 100,- speciaal geschikt voor muziekonderwijs.

Boeken voor Boomwhackers

Als je op zoek bent naar lesboeken voor boomwackers, kijk dan eens bij bol.com

https://www.bol.com/nl/s/boeken/zoekresultaten/N/8299/sc/books_all/index.html?searchtext=boomwhackers&origin=10

 

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen