De nieuwe iPad 2022 geschikt voor forScore?

In oktober 2022 werden vrij stilletjes nieuwe iPad modellen gelanceerd door Apple. Zijn deze geschikt voor forScore om bladmuziek te lezen? Ja natuurlijk, je krijgt er een iets groter scherm voor terug, maar ook een hogere aankoopprijs. Lees hieronder of het iets voor jou is.

Groter beeldscherm

Het beeldscherm is 0,7 inch groter doordat de randen smaller zijn geworden. Je krijgt dus meer bladmuziek in beeld.
Ook het design is weer iets veranderd, en begint steeds meer op die van andere modellen te lijken. De thuisknop is erop blijven zitten, dus geen faceid bij de iPad 2022.

Wel usb-c, geen koptelefoonaansluiting

De lightning-aansluiting is weg, dus opladen doe je met de tegenwoordig vrij standaard aawezige USB-C.
Ook weg is de mogelijkheid om een koptelefoon aan te sluiten via de zogenaamde (ouderwetse) koptelefoonaansluiting. Dit moet nu ook via USB-C of via draadloze een bluetooth koptelefoon zoals de Airpods.

Alleen voor de 1e generatie van de Apple Pencil

Voor de iPad 2022 heb je de 1e generatie van de Apple Pencil nodig. Al hoort daar wel een kanttekening bij: de nieuwe iPad heeft een USB-C aansluiting, maar de Pencil houdt nog steeds Lightning. Daardoor heb je ook de nieuwe ‘USB-C naar Apple Pencil Adapter’ nodig. Hiermee kun je de stylus opladen en koppelen met de iPad.

Koop je een nieuwe Apple Pencil (1e generatie)? Dan wordt de Adapter standaard meegeleverd. In andere gevallen kun je de adapter los bestellen. Hoef je echt geen nieuwe Pencil voor te kopen, dus.

De prijs

De adviesprijs van het standaardmodel van de iPad 2022 bedraagt maar liefst € 589. Dat bedrag lijkt helaas niet eens op die van de vorige iPad, die een prijskaartje vanaf € 389 had. Een verschil van maar liefst € 200.
Ook vergeleken met de iPad Air is het geen goede deal: die kost € 200 meer, maar daar krijg je wel een M1-chip, beter scherm, Pencil 2-ondersteuning, Stage Manager en meer voor terug.

Er is ook een nieuwe iPad Pro gelanceerd in oktober 2022. Deze begint bij 1069,- (bijna 500,- meer dan de iPad 2022) maar dan heb je een veel groter scherm, de allersnelste M2 processor, je kunt de nieuwste Apple Pencil gebruiken. Voor alleen bladmuziek lezen is het dus een erg dure lessenaar, maar als je er naast het musiceren veel mee doet is de iPad Pro 2022 wel het topmodel. (Uitgebreide review van de iPad Pro op iCreate)

iPad 2022 kopen?

Op zoek naar een nieuwe iPad? Bekijk mooie aanbiedingen…


Tip! forScore werkt op iedere iPad, maar een 12,9 inch iPad komt het dichtst in de buurt van A4-formaat.

De verschillende iPads nog even op een rij

Ze zijn allemaal krachtig genoeg om forScore te gebruiken. Is dat het enige dat je ermee doet, dan is 439,- al best een hele prijs voor een muzieklessenaar. Wil je zoveel mogelijk bladmuziek in beeld hebben, kies dan voor de grote iPad Pro of voor de kleinere – maar het is wel de grootste van de kleine iPads – de nieuwe iPad 2022 oftewel de iPad 10e generatie.

Op zoek naar een nieuwe iPad? Bekijk mooie aanbiedingen…


Tip! forScore werkt op iedere iPad, maar een 12,9 inch iPad komt het dichtst in de buurt van A4-formaat.

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen