Dorico 4.1

In januari 2022 werden we verrast met Dorico 4 gevolgd door Dorico 4.1 in Juni 2022.

Benieuwd wat er allemaal nieuw is? Bekijk de officiele video hieronder, of lees lekker verder!

Lyrics / Songteksten

De opmaak van songteksten was redelijk gelimiteerd. In Dorico 4.1 is vrijwel iedere opmaak mogelijk die je maar kunt bedenken.

Printen

Het was al mogelijk om alleen bepaalde pagina’s te printen. Het is nu mogelijk om een bepaalde flow te printen. Kan zeker handig zijn!

Library manager

In de library manager kun je je voorkeuren opslaan zodat je projecten er allemaal consistent uitzien. In Dorico 4.1 kun je deze eenvoudig exporteren en delen. Handig als je bijvoorbeeld samenwerkt met anderen aan een project.

Spotlight op MacOS

De Mac-gebruikers zullen hier blij mee zijn, want in Spotlight wordt nu ook een preview weergegeven.

Multiband compressor

Geef het afspelen van je muziek in Dorico een extra laag door de aanwezigheid van een multiband compressor.

Key editor

In de Key Editor maak je aanpassingen in de manier waarop de instrumenten klinken. De Key Editor is flink verbeterd in Dorico 4.1. Ze hebben de Tempo- en Dynamics Editors opnieuw geïmplementeerd, evenals de MIDI Pitch Bend Editor, en meer functionaliteit toegevoegd aan de Velocity Editor, waardoor het mogelijk wordt om de aanslagsnelheid van individuele noten in akkoorden te bewerken. Deze revolutionaire toolkit – die bewerkingsmogelijkheden voor pianorollen naast de notatie in de schrijfmodus plaatst – is robuuster en levert betere prestaties. En binnenkort komen er nog meer verbeteringen aan.

Meer weten over de Key Editor? Bekijk dan ook de introductievideo van de Key Editor.

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen