forScore 11.1 krijgt Dark Mode

Dark Mode

Het forScore team gaat lekker door met innoveren. Speel je veel in een donkere ruimte? Of vind je het irritant als ‘on stage’ de lichten uitgaan en jij als een soort horrorfiguur verlicht wordt door je iPad? Vanaf forScore 11.1 komt er een ‘dark mode’ beschikbaar. Je kunt kiezen om forScore standaard in te stellen of dat hij meegaat met het omgevingslicht.

Context Menus

Ook de nieuwe ‘context menus’ die vanaf iOS 13 (sept ’19) beschikbaar zijn worden ingebouwd.

Het gebruik van de Apple Pencil is vernieuwd en ook de helpfunctie is beter gemaakt.

Verbeterde scanfunctie

Hier ben ik heel benieuwd naar. Via ‘darkroom’ optie kon je al muziek scannen. Handig als er op een repetitie nog muziek op papier word uitgedeeld en jij daar met je iPad standaard zit. Je kon dan snel even een scan maken maar deze was veelal lelijk! Daarom heb ik al eens een post geschreven hoe je het beste bladmuziek kunt scannen. Spoiler: ik gebruik Scanner Pro.

forScore belooft dat deze scanfunctie nu beter gaat werken met o.a. automatische rand-detectie (wat de meeste scan apps al jaren hebben).

Darkroom krijgt ook een nieuwe naam: Scan briljant he?!

Geen voetpedaal meer nodig?

Wanneer je over een iPad beschikt met camera met TrueDepth technologie, dan kun je met een subtiele hoofdbeweging (of je tong uitsteken) bepalen dat forScore moet ombladeren. Helaas dus niet voor het merendeel van de forScore gebruikers. Daarnaast is het alleen beschikbaar voor de mensen die een forScore PRO abonnement hebben.

Welke iPhones en iPads hebben een TrueDepth camera?

Apple kondigde de TrueDepth camera aan tijdens de introductie van de iPhone X in 2017. Sindsdien is het een vast onderdeel geworden van de iPhone en sinds oktober 2018 ook van de iPad Pro. Deze toestellen ondersteunen Face ID op dit moment:

  • iPhone X
  • iPhone XR
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPad Pro 2018

2 gedachten over “forScore 11.1 krijgt Dark Mode”

  1. Vraag: ik wil pagina’s scrollen in plaats van achterelkaar aanklikken. Soms vereist de partituur een snelle overgang die net op de volgende pagina staat: dat red je niet met je pedaaltje c/q handmatig.
    Is er een scrol functie?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen