forScore 14 gelanceerd inclusief nieuw logo

Yes! Weer een update van forScore! Ik kan er altijd naar uitkijken. Wat hebben ze nu weer beter gemaakt? Wat is er nu weer toegevoegd om het spelen nog fijner te maken?

Nieuw meta-data scherm

Bij de term meta-data gaat waarschijnlijk niet direct bij iedereen een belletje rinkelen, maar als ik zeg dat het om het scherm gaat waar je de naam van de componist in kunt vullen, de titel aan kunt passen, de tijdsduur van een muziekstuk in kunt geven, etcetera. Dan weet jij vast waar ik het over heb.

Dat scherm is dus helemaal aangepast. Met name veel groter geworden en voorzien van een betere navigatie. Als je op de titel van je muziekstuk klikt (in het midden van je scherm bovenaan) dan komt het tevoorschijn.

Bekijk hieronder de verschillen: links de nieuwe versie, rechts de oude versie.

Tip! Speel je in een sectie waarbij je weleens van stem wisselt? Bijvoorbeeld bij titel X speelt Jantje 1e trompet, bij titel Y speelt Keesje 1e trompet. Zet in het veld voor ‘componist’ de naam van je collega bij een bepaalde partij. Is Keesje een keer ziek, dan weet je altijd welke partij hij had en welke dus gespeeld moet worden.

Nieuw stemapparaatje

Het was al superhandig dat ingebouwde stemapparaatje in forScore. Hoef je niet meer een los stemapparaat mee te slepen of een andere app te openen.

In forScore 14 is het stemapparaatje helemaal herschreven met behulp van de nieuwste technieken en technologieën. Het maakt gebruik van krachtige frequentieanalyse om ervoor te zorgen dat het zo nauwkeurig mogelijk is. Het beschikt nog steeds over dezelfde eenvoudige transpositie- en fijnafstemmingsmogelijkheden maar biedt nu drie niveaus van microfoon-invoergevoeligheid om de beste resultaten te verkrijgen.

Bekijk hieronder de verschillen. Links de nieuwe versie, rechts de oude versie. Let op het microfoonicoontje linksbovenin. Daar geef je de gevoeligheid aan:

Apple pencil hover detectie (iPad Pro M2)

Voor de gelukkigen onder ons die met een Apple Pencil werken op een iPad Pro met M2 processor wordt het maken van aantekeningen nog fijner. forScore herkent nu ook hoverdetectie met je apple pencil.

Heb jij eigenlijk ‘automatische annotatiemodus’ aan staan? Je vindt dit in het menu > instellingen > pencil. Als je werkt met een Apple Pencil dan hoef je niet eerst naar de ‘annotatiemodus’ te gaan, maar dan herkent forScore automatisch wanneer je met je pencil begint te schrijven dat dit een aantekening betreft. Scheelt weer een paar seconden! Lees meer over werken met de Apple Pencil.

Nieuw forScore icoon

Na 13 jaar vonden ze het tijd voor een nieuw logo, dus het app-icoontje is aangepast. De PRO-abonnees onder ons hebben nu ook een eigen app-icoon.

En forScore PRO gebruikers kunnen zelfs nog kiezen uit andere icoontjes. Vreemde keuze in het kader van branding, maar het geeft wel aan dat ze bij forScore alles zoveel mogelijk willen laten aansluiten bij de gebruiker.

forScore PRO 30 dagen gratis

Het is n u mogelijk om forScore PRO 30 dagen gratis uit te proberen zonder dat je abonnement automatisch verlengd wordt. In forScore Pro kun je gebruik maken van bijvoorbeeld ombladeren van de pagina door ‘gekke bekken’ te trekken of te knipogen naar je iPad.

Open Setlist formaat exporteren

Ik schreef al eerder een post hoe je in forScore een ‘open setlist formaat’ kan invoegen en dus bijvoorbeeld geautomatiseerde setlists kunt maken. forScore kan nu ook een bestaande setlist exporteren naar dit formaat.

5 gedachten over “forScore 14 gelanceerd inclusief nieuw logo”

 1. Na de nieuwe forScore staan al mijn opgenomen studiestukjes in een lange lijst ipv. Bij de bladmuziek. Is er een mogelijkheid om dat terug te zetten?

  Beantwoorden
 2. 1. Ik ben de metronoom kwijt !
  Vroeger tipte ik rechts boven en dan kwam er een menuutje waarin van alles stond: metronoom, opnemen en nog veel meer. Dat hele menu is verdwenen.
  Als ik nu rechtsboven klik, krijg ik over de volle pagina de lijst met muziekstukken die in mijn iPad staan. Uitermate vervelend.
  Waar zit dit menu nu? Want ik kan me niet voorstellen dat jullie al deze functies uit dit (voormalige) menu er uit gesloopt hebben.
  2. Daarnaast krijg ik ook nooit het hoofdmenu als ik iets langer midden op de pagina klik, maar altijd de tool-balk, oftewel de tekenbalk. (In het hoofdmenu schijnt ook een icon voor de metronoom te zitten, maar dit hoofdmenu zie ik dus nooit).

  Beantwoorden
 3. Help! Na de update 14.2 kan ik mijn opgenomen studiestukjes niet meer afspelen. Ze staan in een lijst, onder de i bij het muziekstuk … maar afspelen lukt niet. Hoe kan ik dit herstellen? Of staat het nu elders? Weet iemand dit al?

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen