forScore backup maken

forScore backup maken

Als je je hele muziekarchief op je iPad hebt staan, vele uurtjes werk heb gestopt in aantekeningen en setlists, dan wil je dit niet kwijtraken. forScore heeft daarom een ingebouwde backupfunctie. Met behulp van deze functie ben je in staat om je muziekarchief op te slaan, zodat je jouw aantekeningen en setlists nooit zomaar kwijtraakt.

Hieronder enkele tips om je data niet kwijt te raken.

Backup maken met iTunes

Zorg ervoor dat je regelmatig een backup maakt van je hele iPad via iTunes (of via iCloud). Wanneer je iPad kwijt is of kapot, dan kun je in veel gevallen via deze optie snel weer op pad. Niet alleen wordt je muziekarchief zo veilig opgeslagen, maar dit geldt ook voor al je andere bestanden. Gebruik je jouw tablet ook voor andere doeleinden? Dan is dit de beste manier om ervoor te zorgen dat je al je bestanden op een later moment kunt herstellen.

Een forScore backup maken met 4SB-bestanden

Een 4sb-bestand is een backup-bestand van forScore. Deze bevat alle metadata, setlists, links, en annotaties. Iedere keer dat je forScore opstart wordt er – voor de zekerheid – ook een dergelijke backup gemaakt. Je hoeft dus zelf geen handelingen te verrichten om een forScore backup te maken; dit doet de applicatie automatisch voor je.

Maar… deze backup bevat dus niet je PDF-bestanden! Zorg er dus voor dat je hier handmatig een backup van maakt.

Backup de PDF-bestanden

De PDF-bestanden worden dus niet geback-upt. Als je deze via bijvoorbeeld Dropbox altijd op je iPad downloadt, dan is er feitelijk niets aan de hand. Je hebt de backup van je PDF’s in Dropbox.

Je kunt ook op je computer naar iTunes en dan bij bestandsdeling naar forScore gaan. Hier kun je de bestanden (zowel pdf als 4sb bestanden) terugvinden. En zo downloaden naar je computer. Backuppen dus. Als je een groot aantal PDF-bestanden verzameld hebt en enkel op je iPad bewaart, dan is het verstandig om dit te doen. Zo voorkom je dat alle PDF-bestanden verloren gaan als je iPad onverhoopt stuk gaat.

Een andere manier is om alles in een setlist te gooien en die naar jezelf te mailen, inclusief aantekeningen en dergelijke. Mocht je iPad het dan ooit begeven, dan kun je jouw PDF-bestanden altijd nog in je mail terugvinden.

Het forScore backup panel

Alhoewel forScore automatisch een lokale backup maakt van je 4SB-bestanden, kan het geen kwaad om je bestanden ook op een ander apparaat op te slaan. Met de forScore backup functie kun je de bestanden vanaf je iPad naar je computer kopiëren middels een USB-kabel. 

Met het backup panel kun je een forScore backup maken, maar ook een 4SB Archive. Kies je voor de laatstgenoemde optie, dan wordt ook de inhoud van je library overgezet. Zo kun je op een later moment ook eenvoudig je muziekbladeren herstellen. Houd er wel rekening mee dat ook dit een 4SB-bestand betreft. De inhoud van je library wordt op deze manier dus niet in losse PDF-bestanden opgeslagen en kan alleen hersteld worden met forScore zelf.

forScore synchroniseren met iCloud

Wil je dat je vanaf ieder apparaat toegang hebt tot je library en dat bestanden automatisch in de cloud worden opgeslagen? Dan kun je forScore synchroniseren met iCloud om iedere sessie automatisch een forScore backup te maken. Klik hiervoor in het Tools-menu van forScore op ‘Sync with iCloud’. Vervolgens kun je aangeven hoe forScore moet handelen wanneer bestanden zowel in de iCloud als op het apparaat voorkomen. Op het apparaat dat je gebruikt om aantekeningen te maken, kun je het best voor ‘Prefer Device Versions kiezen’.

Gebruik je ook andere apparaten die je wilt synchroniseren met de iCloud? Voor deze apparaten is het aan te raden om op ‘Prefer iCloud Versions’ te drukken. Zo worden de bestanden vanaf je hoofdapparaat op de iCloud opgeslagen. De wijzigingen die je op dit apparaat maakt, worden dan automatisch zichtbaar op eventuele andere apparaten.

Alhoewel je kunt synchroniseren met iCloud, is het altijd verstandig om handmatig een forScore backup te maken. Zo weet je dat er niets verloren kan gaan, zelfs niet als je geen toegang meer hebt tot je iCloud.

Waarom een forScore backup maken?

Als je veel met digitale bestanden werkt, is het altijd essentieel om backups te maken. Stel je voor dat je je iPad laat vallen. Dan wil je uiteraard niet dat al je bestanden ook nog eens verloren gaan. Om die reden is het verstandig om een forScore backup te maken. Ook als je bijvoorbeeld van tablet wisselt, is het belangrijk om vooraf een backup van je oude apparaat te maken. Zo kun je met je nieuwe tablet eenvoudig verder waar je gebleven bent.

Lees je deze blog omdat je van tablet wilt wisselen of omdat je apparaat stuk is gegaan? Kijk dan eens op bol.com. Hier vind je diverse mooie aanbiedingen!

1 gedachte over “forScore backup maken”

 1. Hi,

  Ik heb een song via forcore verzonden. Maar nu blijft; de mail open staan als ik op forscore tip. Ik kom dus niet meer in forscore en kan niet bij mijn liederen.
  Wie weet hoe ik dit kan verhelpen?

  groet, dank
  George

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen