forScore en bluetooth pedalen

Al sinds de lancering van de eerste versie van forScore biedt men ondersteuning voor bluetooth pedalen zoals de iRig Blueboard. Hiermee wordt het mogelijk om bladmuziek om te bladeren zonder je iPad aan te raken. Superhandig natuurlijk.

forscore8-devices-menuMaar bluetooth kost ook stroom. Ze hebben in forScore 8 daarom een nieuwere versie van bluetooth geintroduceerd die minder stroom verbruikt. Voor de liefhebbers het gaat hier om “Bluetooth Smart” of “Bluetooth LE”.

Ook het aantal devices dat wordt ondersteund is nu groter en ze hebben daarom een nieuw menu-item “devices” toegevoegd.

 

Naast de iRig BlueBoard is het potlood van 53 wel gaaf. Net of je een echt potlood in je handen hebt, maar ondertussen is het gewoon hightech. Het is gefabriceerd om echte tekeningen te maken op je iPad met de populaire tekenapp 53. Dus vast ook geschikt voor aantekeningen. Hij is drukgevoelig!

forscore8-53pencil
Voor 60 euro koop je dit bluetooth potlood bij Amazon.de (gratis verzending naar NL)

Een ander digitaal potlood dat ondersteund wordt door forScore is de Jot Script. Ook deze is in Nederland nog niet gesignaleerd, maar bestellen via de Duitse Amazon is ook veilig, snel en gratis levering. Het Jot Script potlood voor de iPad kost ook circa 60 euro.

Om snel en makkelijk om te bladeren zonder je handen te gebruiken is het iRig Blueboard een goede keuze:

iRig BlueBoard

 

 

Review van Gert van de Beek (april 2014) – Ik gebruik de Blueboard in combinatie met ForScore op de ipad, om te bladeren. Werkt prima, snelle communicatie. Je kunt 4 knoppen programmeren, dus ook bijvoorbeeld volgende en vorige muziekstuk. Enige nadeel: je zet een knop aan of uit; om 2 keer verder te bladeren, moet je dus tusssendoor de knop weer uitgeschakeld hebben. Maar dit went.
Wie weet ga ik hem ook nog eens als pedaal uitproberen met een effecten-app voor mijn basgitaar. Daarmee dus geen ervaring.

Alle beschikbare voetpedalen:

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen