forScore Groups

Wauw! Vandaag heeft forScore een nieuwe feature aangekondigd die in de lente van 2015 beschikbaar komt: forScore Groups!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Met forScore Groups wordt het mogelijk om bladmuziek en setlists met collega-muzikanten te delen. Een persoon wordt de beheerder en kan zo updates aan setlist en aantekeningen automatisch delen met de rest van de band of orkest.

Goed nieuws dus voor de bibliothecarissen onder ons. Vanuit je luie stoel thuis kun je de rest van het orkest al de nieuwe muziek doorsturen of de setlist aanpassen zodat iedereen ultiem voorbereid op de repetitie of het optreden verschijnt! Ik kan niet wachten!

Deze nieuwe feature maakt gebruik van iCloud en je zit dan al snel aan limieten van gratis MB’s die je kunt gebruiken. Waarschijnlijk gaat forScore deze kosten voor je betalen, maar moet je een betaald abonnement bij forScore nemen. Deze details zijn ze nog aan het uitwerken. Prijzen zijn dus ook nog niet bekend.

Hoe verder precies het delen van muziek in z’n werk gaat heb ik nagevraagd bij forScore. Wanneer ik daar antwoord op heb zal ik dit uiteraard hier delen. Bij een orkest heb je bijvoorbeeld iemand die ‘trompet 1’ speelt en iemand die ‘trompet 2’ speelt. Moet de ‘groepsbeheerder’ dan per persoon een aparte playlist gaan maken? Of moet er 1 pdf-bestand zijn waar alle partijen van het hele orkest in zitten? We zullen het binnenkort horen!

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen