Gebruik jij Elgato Stream Deck al?

Ken jij de Stream Deck van Elgato al? Het is een superpopulair apparaatje geworden zeker sinds iedereen in Coronatijd thuis zat. Het is ontwikkeld om tijdens het streamen van je game of je webinar acties uit te voeren zonder dat je daarvoor moeite hoeft te doen. Ik zal eerst vertellen wat het apparaatje precies en verder naar beneden hoe je dit ook voor je muzieknotatiesoftware als Sibelius of Dorico kunt gebruiken.

Het apparaat heeft 15 programmeerbare (en verlichte!) knoppen. Terwijl je aan het gamen bent druk je op de knop “Tweet Live” en al je volgers op Twitter weten dat je op dit moment live aan het gamen bent en kunnen jouw dan weer volgen. Ook kun je jingles achter de knoppen zetten of leuke gifjes naar het scherm sturen. Ook dus interessant dus voor digitale muzikanten die thuis in hun studio zitten en dat live uitzenden.

Oh ja, nog even goed om te vermelden dat je ook meerdere pagina’s kunt aanmaken. Dus als je voor de 6-knoppen-versie kiest, dan kun je er meer dan 6 programmeren. Je moet dan alleen even naar een volgende pagina.

De Elgato Stream Deck is verkrijgbaar in drie variaties:
* 6 knoppen (circa € 100,-)
* 15 knoppen (circa € 150,-)
* 32 knoppen (circa € 250,-)

Kijk voor de actuele prijzen en voorraad op:

> Coolblue.nl

> bol.com

De Stream Deck App

Geen zin in extra hardware op je bureau? Je kunt ook je iPad, iPhone of Android toestellen gebruiken! Elgato heeft namelijk ook een Stream Deck App gemaakt. Deze kan 15 knoppen bevatten. Dus de middelste versie.

De app is er al voor circa 3,- per maand en 25,- per jaar. De moeite waard om eens uit te proberen!


De Stream Deck en Dorico / Sibelius

Maar, we schrijven hier natuurlijk veel over muzieknotatiesoftware. Die mooie knoppen zijn ook te programmeren om met je favoriete notatiesoftware te werken.

En weet je wat leuk is? (of het echt handig is moet de praktijk uitwijzen…) je kunt zelfs Siri-commando’s gebruiken. “He Siri, voeg accenten toe” en Sibelius/Dorico plaatst accenten in je compositie. Alleen bij de iOS App.

Je kunt natuurlijk zelf een dag gaan programmeren om alle functies van Dorico en/of Sibelius in het apparaatje te zetten, maar de mannen van de NYC Music Express hebben dit al voor je gedaan. Zij bieden deze sets met mooie icoontjes aan voor 29 dollar. Kijk onderstaand filmpje eens om een indruk te krijgen hoe de Elgato Stream Deck kan werken met muzieksoftware.

Interesse? Ga naar https://www.nycmusicservices.com/notation-express/ om het te downloaden.

Het is goed om te weten dat je de ‘notation express’ set maar 1x hoeft te kopen. Deze set kun je dan zowel gebruiken voor de iOS app – om bijvoorbeeld laagdrempelig te starten – als voor de Stream Deck hardware. (de versie met 15 knoppen) Mocht de app je dus bevallen, maar je later alsnog voor de extra hardware willen gaan dan hoef je de de ‘notation express set’ niet nogmaals aan te schaffen.

Stream Deck op iPhone voor Dorico / Sibelius / Musescore

Hier nog een video hoe Stream Deck in combinatie met Notation Express eruit ziet op je iPhone:

Interesse gewekt? Kijk naar de actuele prijzen op:

> Elgato Stream Deck op Coolblue.nl

> Elgato Stream Deck op bol.com

> Custom profile set voor Dorico en Sibelius op NYC Music Services

> Elgato Stream Deck in de AppStore

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen