Help! mijn forScore bladert automatisch door!

Dat is vervelend! Ben je een muziekstuk aan het spelen of zingen en forScore bladert automatisch door naar de volgende bladzijde terwijl je daar nog helemaal niet bent. Waarschijnlijk heb ik de oplossing voor je.

Sinds de iPad camera’s ‘true depth’ ondersteunen is het mogelijk om met gezichtsgebaren door te bladeren in forScore. Even knipogen naar je iPad of met je mondhoeken naar links of naar rechts trekken is een mogelijkheid om door of terug te bladeren.

Dit kan handig zijn, maar het kan ook voor ongewenste en vervelende situaties zijn. Stel je knipoogt even naar die leuke man of vrouw op rij 1 bij je concert en je iPad bladert door. :-)

Hoe zet ik het doorbladeren op basis van gezicht bewegingen uit?

Allereerst is het goed om te weten dat deze geavanceerde functie op dit moment (zomer 2023) alleen werkt in forScore Pro en alleen op de nieuwere iPads met ‘true depth’.

Nu je weet dat het een forScore Pro functie is is dat direct een hint waar je de oplossing voor je probleem moet zoeken.

Ga via het meest rechtericoontje (soort ‘koffer’) naar de meest onderste optie “Instellingen”.
Kies onder “Algemeen” voor “forScore Pro”. Je ziet daar de optie “Gezichtsbewegingen” terugkomen:

Je zou hier kunnen spelen met de instellingen, bijvoorbeeld door de gevoeligheid van je bewegingen hoger/lager te zetten.

Ook kun je hier kiezen uit:

  • Mondbeweging
  • Hoofd draaien
  • Knipoog

Kijk wat voor jou werkt, of experimenteer er eens mee! Tip: doe dit niet direct tijdens een uitvoering, maar probeer het uit in een veilige (thuis)omgeving om ongewenste situaties te voorkomen.

Gezichtsbewegingen aan/uit zetten

Als je de instellingen hebt gewijzigd, maar toch twijfelt of je de gezichtsbewegingen wel of niet wilt gebruiken kun je altijd deze functie aan of uit zetten.

Als het goed is zie je bovenaan in beeld altijd een ‘tandwieltje’. Als je daarop drukt krijg je verschillende weergave-opties waaronder een ‘smiley’. Die ‘smiley’ is dus voor je gezichtsbewegingen.

2 gedachten over “Help! mijn forScore bladert automatisch door!”

  1. Hoi hoe kan ik de
    Forescore app op mijn Ipad koppelen aan mijn Iphone zodat ik op beide apparaten in dezelfde app terecht kan?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen