Hoe u forScore kunt gebruiken bij optredens

ForScore is een populaire muzieknotatie-app die live optredens aanzienlijk kan verbeteren. Of je nu een solist bent of deel uitmaakt van een ensemble, ForScore biedt je alle mogelijkheden om je optreden soepel te laten verlopen. In deze artikel bespreken we hoe u ForScore kunt gebruiken bij uw optredens.

Altijd alle muziek beschikbaar

Allereerst is het belangrijk om uw muziekbibliotheek te importeren en te beheren in ForScore. Hierdoor heeft u snel toegang tot al uw muziekstukken en kunt u ze makkelijk vinden tijdens uw optreden. Ook als een medemuzikant ineens ziek is, is het eenvoudig om de bladmuziek van de collega over te nemen.

Pagina’s ombladeren naar volgende muziekstuk

Ten tweede kunt u ForScore instellen als pagina-draaier en als controller voor live optredens. Hierdoor kunt u zonder enige vertraging of onderbreking uw volgende pagina omslaan tijdens het spelen naar het volgende muziekstuk. Hiervoor moet u van tevoren wel even netjes een setlist aanmaken.

Met een voetpedaal erbij is het niet eens meer nodig om op het scherm te tappen. Een keer tappen op het voetpedaal bladert automatisch om naar het volgende muziekstuk of de volgende pagina. Speelt u vaak in het donker? Er zijn zelfs voetpedalen met kleine (led)lampjes erop zodat het pedaal altijd zichtbaar is en u niet misstapt.

Altijd goed licht

Naast de vele mogelijkheden die ForScore biedt, is het ook een groot voordeel om bladmuziek vanaf een iPad te lezen tijdens uw optreden. Geen last van knipperende showverlichting of ‘black outs’, omdat dat voor het publiek er leuk uitziet. Met de heldere schermen van iPads kunt u altijd verzekerd zijn van een goede verlichting van uw bladmuziek, zelfs in donkere omgevingen. Hierdoor kunt u zich volledig richten op uw prestatie en hoeft u zich geen zorgen te maken over het niet goed kunnen lezen van uw bladmuziek.

Kleinere en lichtere tas

Als laatste bespaart u ook ruimte door geen fysieke bladmuziek mee te nemen. Voorbij is de tijd van dikke klappers met ringbanden en doorzichtmapjes. Door te kiezen voor bladmuzieklezen vanaf een iPad via ForScore, heeft u altijd de juiste bladmuziek bij de hand en een heldere verlichting om uw prestatie tot een succes te maken.

Probeer het vandaag nog uit en ervaar zelf hoe ForScore uw muzikale ervaringen verrijkt!

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen