LEGO Boost! Programmeren met LEGO vanaf 7 jaar

Een combinatie van ouderwetse LEGO maar dan met apps, sensoren en stembediening. Wauw! LEGO gaat met z’n tijd mee. Dit kan weleens de hit worden de komende Sinterklaasperiode. En het ziet er ook gelikt uit natuurlijk.

Wat is LEGO Boost?

Boost is de naam van de nieuwe speelgoedset van LEGO gericht op kinderen van zeven jaar en ouder. Kinderen kunnen aan de hand van Boost verschillende personages bouwen en die via een app van commando’s voorzien.

Hoe heten de Boost modellen?

De Boost-set bevat instructies voor vijf verschillende modellen met de namen:

  • ‘Vernie the Robot’,
  • ‘Frankie the Cat’
  • ‘Multi-Tool Rover’.

Het geheel bestaat uit een centrale Move Hub met geïntegreerde tiltsensor, waaraan kinderen verschillende onderdelen en een sensor kunnen toevoegen. Die sensor is in staat tot het meten van afstand en het detecteren van kleuren. De hele Boost-set bestaat uit een motor en 840 legobouwstenen.

Welke apps werken er voor LEGO Boost?

Er zijn apps voor LEGO Boost voor zowel Android als iOS. Hiermee kunnen ze de modellen besturen. Zij kunnen ‘programmeren’ door verschillende instructieblokken aan elkaar te koppelen en zo een reeks te creëren. Bovendien is het mogelijk om zelf opgenomen geluid toe te voegen. In de app kunnen kinderen verschillende beschikbare activiteiten uitvoeren, waardoor ze toegang krijgen tot aanvullende instructieblokken.

 

Lees alle reviews over LEGO BOOST – 17101

 

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen