Opname maken in forScore

Soms is het makkelijk als je even een fragmentje op kunt nemen in forScore. Wellicht handig om jezelf een liedje of passage terug te horen spelen. Of wellicht om juist je orkest of band op te nemen zodat je thuis toch “samen” kunt spelen. Om dit op te nemen hoef je niet een aparte app te downloaden, dit kan gewoon in forScore zelf. En ook handig is dat de opname is gekoppeld aan de bladmuziek die je op dat moment aan het spelen bent. Dus geen gezoek in lange lijsten naar het gewenste liedje.

Hoe neem ik geluid op in forScore?

Kies ‘opnemen’ in het menu Extra om te beginnen en tik op het microfoon-icoontje als je klaar bent. Je ziet een rode volumemeter, zodat je zeker weet dat je dichtbij genoeg bent om de microfoon helder geluid op te laten vangen. Tik nogmaals op de microfoon om de opname te stoppen en sla deze vervolgens op of gooi deze weg. Opgeslagen opnames worden automatisch gekoppeld aan de huidige score, zodat u ze later kunt bekijken.

Je kunt de microfoon ook openen door even naar links of rechts te swipen op de titel zoals je in onderstaande afbeelding ziet. Er komen dan ineens een aantal extra icoontjes tevoorschijn waaronder de microfoon.

Met het lijstpictogram naast de microfoon kun je alle opnames die je hebt gemaakt voor de huidige partituur bekijken, delen of verwijderen.

Opmerking: de mediabox is niet zichtbaar tijdens het opnemen. Tik op de X-knop wanneer u klaar bent met opnemen om de bedieningselementen voor het afspelen van media te blijven gebruiken.

Kan ik ook MP3’s afspelen in forScore?

Ja, naast eigen opnames kun je ook kwalitatieve opnames afspelen van een mp3-bestand.

1 gedachte over “Opname maken in forScore”

  1. Wat ben ik blij met de nederlandse handleiding. Gebruik forscore al jaren en nu ontdek ik meerdere mogelijkheden Dank daarvoor.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen