Bindingsboog of verbindingsboog?

Een veelvoorkomend probleem met gebruikers van Sibelius is het gebruik van de bindingsboog of de verbindingsboog.

Noten binden middels een bindingsboog

Een bindingsboog gebruik je om te zorgen dat de muzikanten de noten niet aanzetten. Deze gaat meestal over meerdere noten van verschillende toonhoogtes heen.

In Sibelius heet dat een “slur” en de snelkoppeling daarvoor is de letter “s”.

Wanneer je zo’n bindingsboog wilt maken, klik je de eerste noot aan. Typt de letter “s” op je toetsenbord en druk net zo vaak op de “spatiebalk” als nodig. Elke druk op de spatiebalk gaat de bindingsboog één nootje verder.

Noten binden middels een verbindingsboog

Een verbindingsboog zorgt ervoor dat twee noten van dezelfde hoogte als één noot gespeeld worden. Veelal gebruikt bij syncopen of om de notatie wat te vereenvoudigen. In Sibelius heet dit een “tie”.

En een “tie” maak je door de eerste noot te selecteren en vervolgens op de ‘enter’ knop van je keypad te typen. Of deze gewoon aanwijzen natuurlijk. Maar met je keypad werken gaat verreweg het snelst.
Populairste accessoires i.c.m. forScore3 antwoorden
 1. Dave
  Dave zegt:

  Weten jullie ook hoe je in Sibelius 7 het voor elkaar krijgt dat die in playback mode ook de boog (slur) meespeelt? Nu zet die bij een boog de overgebonden noot opnieuw aan waardoor het heel raar klinkt.

  Beantwoorden
  • admin
   admin zegt:

   Hoi Dave,
   Waarschijnlijk bedoel je dus eigenlijk in plaats van een ‘slur’ een ‘tie’. Dan laat Sibelius ze wel als één noot klinken.
   gr Tom

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *