forScore 9 komt eraan

De updates volgen elkaar in razend tempo op. Dat kan ook niet anders met een app die alleen maar populairder wordt. Nog deze zomer ziet forScore 9 het levenslicht! Enkele nieuwigheidjes:

Buttons in forScore 9

We kenden al een soort buttons in forScore, namelijk de ‘links’ om bijvoorbeeld snel terug te gaan naar een herhalingsteken op een andere pagina. Buttons kunnen meer! Zo kun je bijvoorbeeld een button maken en daar een actie aan toekennen, bijvoorbeeld het afspelen van een metronoom. Of juist om het tempo aan te passen op een bepaald punt. Erg handig bij medleys in verschillende tempi.

Ook kun je “audio” starten en pauzeren met een button of een (afstem)noot laten klinken. Handig voor koren denk ik!

Ook nieuw is het zenden van een midi-signaal na een druk op de knop. Weet iemand hier een goede toepassing voor?

Daarnaast kun je nog buttons aanmaken om naar een volgend of vorig muziekstuk te springen. En uiteraard zijn de buttons in kleur aan te passen.

Metronoom, Pitch en Stemapparaat in een

Niks nieuws, maar wel mooier vormgegeven onder 1 knopje: zowel de metronoom, de pitch als het stemapparaat. Waarbij de laatst gekozen voorkeur wordt onthouden. Ook kun je het tik-tok geluid van de metronoom aanpassen.

Statistieken: welk nummer oefen je het meest?!

Geen verbetering om muziek te lezen, maar een rapportage – genaamd ‘dashboard’ – met daarop inzichten hoe lang en hoe vaak je bepaalde nummers speelt/oefent. Niet alleen de titels, maar ook de setlists en bookmarks komen hier in terug. De rapportage gaat over de laatste 90 dagen.

Vind jij dit een handige toevoeging? Laat het weten.

Meer flexibiliteit in meta-data

De een gebruikt het ontzettend veel, de ander vrij weinig. Maar het toevoegen van meta data wordt een stuk flexibeler.

Voeg eenvoudig eigen stempels toe

forScore had natuurlijk al stempels voor veelvoorkomende zaken als Piano, Forte, Sforzando etcetera. En ook kon je al zelf stempels toevoegen, maar dit moest vrij omslachtig via iTunes. Daar komt verandering in! Vanaf nu kun je gewoon afbeeldingen uit je ‘camera roll’ invoegen. Ze moeten wel in het formaat van 144×144 zijn.

Ook worden je favoriete kleuren nu bewaard, zodat je altijd consistente aantekeningen kunt maken.

 

Binnenkort meer!

 

Populairste accessoires i.c.m. forScore

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *