forScore backup maken

Als je je hele muziekarchief op je iPad hebt staan, vele uurtjes werk heb gestopt in aantekeningen en setlists, dan wil je dit niet kwijtraken. forScore heeft daarom een ingebouwde backupfunctie.

Hieronder enkele tips om je data niet kwijt te raken.

Backup via iTunes

Zorg ervoor dat je regelmatig een backup maakt van je hele iPad via iTunes (of via iCloud). Wanneer je iPad kwijt is of kapot, dan kun je in veel gevallen via deze optie snel weer op pad.

Backup 4SB bestanden via forScore

Een 4sb-bestand is een backup-bestand van forScore. Deze bevat alle metadata, setlists, links, en annotaties. Bij iedere keer dat je forScore opstart wordt er – voor de zekerheid – ook een dergelijke backup gemaakt.

Maar… deze backup bevat dus niet je PDF-bestanden!

Backup de PDF-bestanden

De PDF-bestanden worden dus niet gebackupd. Als je deze via bijvoorbeeld Dropbox altijd op je iPad download dan is er feitelijk niets aan de hand. Je hebt de backup van je PDF’s in dropbox.

Je kunt ook op je computer naar iTunes en dan bij bestandsdeling naar forScore gaan. Hier kun je de bestanden (zowel pdf als 4sb bestanden) terugvinden. En zo downloaden naar je computer. Backuppen dus.

Een 3e manier is om alles in een setlist te gooien en die naar jezelf te mailen inclusief aantekeningen en dergelijke.

 

Populairste accessoires i.c.m. forScore

1 antwoord
 1. George
  George zegt:

  Hi,

  Ik heb een song via forcore verzonden. Maar nu blijft; de mail open staan als ik op forscore tip. Ik kom dus niet meer in forscore en kan niet bij mijn liederen.
  Wie weet hoe ik dit kan verhelpen?

  groet, dank
  George

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *