Herhalingen in forScore

Als je geen voetpedaal hebt, dan zijn herhalingen in de muziek lastig om snel uit te voeren. Maar uiteraard heeft forScore hier een oplossing voor!

Deze oplossing zit hem in de optie “Koppelingen”. Je kunt een koppeling maken van een bepaald punt naar een ander punt. Logischerwijs van het ene herhalingsteken naar het andere herhalingsteken. Wanneer je tijdens het musiceren op de koppeling klikt (een gekleurd rondje) springt je scherm terug naar een eerder moment in je muziekstuk.

Hoe maak ik zo’n herhaling klikbaar?

Klik op de ‘snelkookpan’ rechtsbovenin om een bewerking uit te voeren. Kies daarna voor menu-item “koppelingen” (de 2e van boven):

tools-menu

Vervolgens krijg je twee pagina’s van je muziekstuk in beeld. Zoek aan de linkerkant het einde van de herhaling op: het moment waarop je terug (of vooruit) wilt springen bij een herhaling. Tap daar 1x  met je vinger, er verschijnt een blauw rondje.

Tap vervolgens 1x aan de rechterkant voor het begin van de herhaling; oftewel het punt waar je naartoe moet springen. Er verschijnt een oranje rondje. Kies vervolgens voor “Sla Op” en je bent klaar!

In onderstaand screenshot zie je dat ik van letter E op pagina 2 naar letter B op pagina 1 moet herhalen:

herhalen in forscore

in forScore kun je heel snel een herhaling maken via het item “koppelingen”

Op het moment dat je bij het spelen bij letter E bent aanbeland, zul je zien dat er een gekleurd rondje wordt getoond. Door op dat rondje te tappen met je vinger springt je scherm razendsnel naar het begin van de herhaling.

Om extra duidelijk te maken waar je precies moet beginnen zal het rondje bij het begin van de herhaling een keer knipperen.

Koppelingen ook voor Coda’s

Dergelijke koppelingen zijn niet alleen handig voor herhalingstekens, maar ook voor “DC al Coda”, een “Coda kop”.

Populairste accessoires i.c.m. forScore

4 antwoorden
  • admin
   admin zegt:

   Een voetpedaal biedt uitkomst. Of als je alleen speelt kun je het ‘opnemen’. Zolang je in de maat blijft spelen kan forScore automatisch voor je bladeren.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *