Meespelen met MP3’s in forScore

Sinds versie 10 nog beter oefenen met Mp3’s

Er is een oplossing gekomen voor het afspelen van muziekbestanden die middels DRM beveiligd zijn. En het repeteren met een bestaande mp3 is verder verbeterd. Er was altijd al ondersteuning om een mp3 of ander audiobestand op 1/2 of 3/4 snelheid af te spelen zodat je moeilijke passages kon oefenen. Nu is er een ‘slider’ toegevoegd waarin je het muziekstuk in iedere gewenste snelheid kunt afspelen.

En de mooiste update vind ik zelf: de mp3 transponeren!

Veel arrangementen voor orkesten worden in een andere toonsoort gezet dan de originele versies die je op de radio hoort. Je kunt tot een oktaaf de pitch veranderen en zo speel je vanaf nu ieder liedje mee. Klik bij het afspelen op de slider bij ‘semitones’.

Bekijk de video:

 

Populairste accessoires i.c.m. forScore

4 antwoorden
 1. R. Bos
  R. Bos zegt:

  Was wel even zoeken hoe dit moest. Niet echt gebruiksvriendelijk!. Heb in forscore een aparte mp3 map aangemaakt waar ik mp3 bestanden via Dropbox plaatst. In Forscore moet je ze dan importeren in de mp3 map.
  Dan moet je weer een verbinding maken met het muziekstuk door op het linkermenu-nootje te tikken. Dan naar mp3 bibliotheek en daar nogmaals op dezelfde titel de mp3 bestand te selecteren. Dan tikken op mp3 bestand en nogmaals op het scherm waarna het afspeel en transpose menu tevoorschijn komt. Druk op play en mp3 speelt af. Links van dat menu, naast de afspeelslicer zie een een zwarte cirkel met puntjes eromheen. Druk daarop en dan verschijn de transpose menu met semitone-cents en snelheidwijziging. Poeh, een heel gezoek. Maar het werkt goed.

  Beantwoorden
  • admin
   admin zegt:

   Hoi Willie,

   Druk in de titelbalk op het pijltje naar rechts en dan op het icoontje van de microfoon. Waarschijnlijk heb je die al wel gevonden want anders kun je ook niks opnemen.
   Maar vervolgens zie je 3 knopjes linksonderin je scherm: 1= sluiten 2=lijst en 3=opnemen.
   Je gebruikt dan de 2e knop om de lijst te tonen. Je ziet dan alle beschikbare opnames. Veeg met je vinger van rechts naar links en er verschijnt een knop “verwijderen”. Succes!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *