Muziek per orkest, gebruik forScore bibliotheken

Speel je in meerdere orkesten? Of wil je je lesboeken scheiden van je etudes? Gebruik dan eens de ‘bibliotheken functie’ van forScore.  Soms kan de muziek overlappen, maar meestal is de muziek toch anders. Met ‘bibliotheken’  houd je je bladmuziek geordend en verdwaal je niet in een bos van bladmuziek.

Wanneer je voor het eerst begint met forScore maak dan direct een bibliotheek aan. Scheelt later veel werk.

Click here to add your own text

Waar vind je de bibliotheken? Helemaal links in het hoofdmenu van forScore klik je op de ‘halve noot’.  Staan er nog mappen of muziekstukken te zien? Klik dan op de tekst er linksboven net zolang tot je ‘alle bibliotheken’ ziet.
Via het + icoon kun je uiteraard een nieuwe bibliotheek/orkest aanmaken. En mocht je een typfout hebben gemaakt kun je dat met ‘wijzig’ weer aanpassen. Dat is alles eigenlijk.

Wil je muziek voor ‘orkest 1’ gaan downloaden vanuit je dropbox of wat dan ook. Zorg ervoor dat je dan ook het juiste orkest eerst geselecteerd hebt via deze ‘bibliotheek optie’. Want dan wordt het muziekstuk automatisch aan de juiste bibliotheek gekoppeld. Zit je per ongeluk in de bibliotheek van ‘orkest 2’ en download je een muziekstuk, dan zal deze in de bibliotheek van orkest 2 terechtkomen.

Foutje gemaakt?

Heb je een foutje gemaakt en is een muziekstuk in de verkeerde bibliotheek beland. Geen nood. Druk op de titel van het muziekstuk in het midden van je scherm bovenin. Je komt dan op de detail-informatie van het muziekstuk. Als je onderaan dit scherm kijkt zie je tabbladen voor “pagina’s”, “setlisten”, “audio”, “midi” en “bibliotheken”. Uiteraard moeten we hier de laatste hebben. Daar zie je alle aangemaakte bibliotheken terugkomen en kun je het muziekstuk weer aan het juiste orkest cq bibliotheek toekennen. Je ziet direct dat je ook vinkjes bij meerdere bibliotheken kunt zetten.

Veel muziekstukken in één keer aanpassen

Uiteraard is het ook mogelijk om snel meerdere muziekstukken aan te passen. Via een “slimme categorie” als bijvoorbeeld ‘componisten’ – ook weer te benaderen via het hoofdmenu ‘de halve noot’ – kun je meerdere muziekstukken selecteren.

  1. Klik onderaan de lijst met muziekstukken op “wijzig”
  2. er verschijnen rondjes die je kunt selecteren of klik bovenaan op “alles”
  3. de tekst “bewerk” wordt blauw en kun je nu op klikken
  4. Je ziet hetzelfde scherm als dat je 1 muziekstuk bewerkt.
  5. Ga hier weer naar beneden en kies voor “bibliotheken”.

Tadaa! Gefixt!

 

 

 

 

 

Populairste accessoires i.c.m. forScore

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *