Partijverdeling van je sectie in forScore

Het komt in de meeste orkesten wel voor dat er een keer iemand niet is. Als dat toevallig de 1e trompettist is dan is het wel fijn als deze partij wordt overgenomen. Dankzij de digitale wereld en forScore is het nu heel eenvoudig om gewoon alle trompetpartijen altijd bij je te hebben. Geen dikke mappen meer, maar een goedgevulde forScore bibliotheek.

Partijverdeling in forScore

Bij de orkesten waar ik speel verdelen we de partijen altijd. Dus je hebt niet één persoon die altijd 3e speelt. Ik registreer de partijverdeling altijd in forScore. Wanneer we een muziekstuk gaan spelen en Persoon A is er niet, dan zie ik direct welke stem hij had en of het dus noodzakelijk is dat die partij wordt ingevuld.

Hoe de partijverdeling registreren?

Na wat uitproberen kwam ik uiteindelijk op een prima werkende oplossing uit. Het invullen van de naam van de componist vind ik overbodig. Maar het veld ‘componist’ kan wel prima worden gebruikt om de naam van de muzikant in te vullen.

Klik op de naam van het muziekstuk bovenaan in het midden van je scherm. Je komt op het detailscherm. Bij “componist” vul je de namen van de muzikanten in:

Hoe zie je dit terug?

Als je vervolgens naar je lijst met muziekstukken gaat, zie je direct de namen terug:

 


Populairste accessoires i.c.m. forScore

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *