Uitgelicht: speel de zomerhits met je orkest

Bron: Het Parool; Het is pas echt zomer als je de radio niet kunt aanzetten zonder steeds weer diezelfde zomerhit te horen. Dat fenomeen is van alle tijden: denk aan jarentachtigfavorieten Lambada en Club Tropicana, ninetieshits als Macarena en Mambo No. 5, en The Ketchup Song en La Camisa Negra uit het vorige decennium.

Bron: WRM; Salsa tequila kan dan ook gezien worden als dé zomerhit van 2014. En zo heeft elk jaar wel zo`n zomers liedje dat tijdens de heetste maanden een echte hit is. In 2013 was de zomerhit Wake Me Up van Avicii en in 2012 konden we allemaal genieten van Lion In The Morning Sun van Will and the People.

we horen niets meer van O-Zone (Dragostea din tei) en Las Ketchup, die toch echt kneiters van zomerhits hebben gescoord. Zomerhits worden dan ook vaak gemaakt door nieuwe artiesten met een nieuwe sound.

Anders Nilsen had als doel dé zomerhit van 2014 maken. In de videoclip van zijn nummer Salsa tequila vertelt hij dan ook dat hij alle ingrediënten van een zomerhit in zijn nummer heeft verwerkt, namelijk een accordeon, een saxofoon en een Spaanse tekst op een goede beat. Voor zijn nummer heeft hij gewoon Spaanse woorden achter elkaar gezet. ‘Ricky Martin’, ‘guacamole’ en ‘tequila’ zijn daar voorbeelden van.

Salsa tequila voldoet hiermee aan alle criteria die Wikipedia aan een zomerhit toeschrijft. Het roept een zomerse sfeer op, de tekst is in een andere taal en de nadruk ligt op het melodietje. De tekst gaat nergens over, gewoon Spaanse woorden achter elkaar, maar is wel goed mee te zingen. Kortom, een prachtige zomerhit voor het jaar 2014.

Ticket to the Tropics, Sex on the Beach, Toeter op m’n Waterscooter: grote kans dat je deze zomerhits nog altijd kunt meezingen (en dat ook schaamteloos doet zodra je ze hoort).

Hieronder vind je de leukste zomerhits voor jouw orkest. Altijd leuk voor een Zomerconcert of een Buurtconcert in de zomermaanden.
Populairste accessoires i.c.m. forScore0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *