Werken met herhalingen en segno’s in forScore

Het overzicht op een iPad met forScore is niet zo groot als dat van een A3-papier boordevol met bladmuziek. Het is hierdoor soms lastig om te zien waar een herhaling of een ‘dal segno’ naartoe gaat. Laat staan dat het te lang duurt om daar dan weer te komen. In forScore kun je daarom werken met ‘links’.

Via de “link tool” geef je aan vanaf welk moment je terug wilt springen. (bijvoorbeeld een ‘hokje 1’). En je geeft aan naar welk moment je terug wilt springen.

Wanneer je daarna tijdens het spelen bij de bewuste maat aangekomen bent zie je een cirkel. Daar tap je een keertje op en je wordt ogenblikkelijk gebracht naar de plek waar je verder moet spelen. Middels een knipperende cirkel laat forScore direct zien waar dit is.

Er kunnen meerdere ‘links’ in een muziekstuk opgenomen worden. Dus zowel voor het “D.S.” teken als voor het “To Coda” teken bruikbaar met ondertussen nog enkele herhalingen.

(Het is overigens ook mogelijk om via ‘re-arrange’ een bepaalde pagina te dupliceren en zo meer snelheid in het bladeren te krijgen, maar ‘linken’ is de manier voor herhalingen zoals het bedoelt is.)

In onderstaande video zie hoe het werkt en hoe het eruit ziet:

 

 

Populairste accessoires i.c.m. forScore

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *