Speel mee met het Metropole Orkest

Heb jij altijd al gedroomd om eens mee te spelen met het Metropole Orkest? Nu kan het! Het Metropole orkest heeft waarschijnlijk meegekeken naar de resultaten van de Muzikanten Corona Monitor. Hier gaven muzikanten aan dat ze graag meer solostukken zouden willen spelen met begeleiding. En nu krijg je dus begeleiding van het Metropole Orkest!

Vanuit huis nam het voltallige Metropole Orkest samen met muzikale vrienden Kurt Elling, Jacob Collier en Michael League het nummer Cold Duck op. Het nummer is een compositie van Eddie Harris in een arrangement Vince Mendoza dat het orkest in het verleden met de legendarische Al Jarreau (die ook de tekst schreef) mocht maken.

Het Metropole Orkest nodigt alle muzikanten, zangers en zangeressen van Nederland uit om het nummer Cold Duck met hen mee te spelen! Op de site van het MO download je een apart play-along versie van het nummer en het arrangement in verschillende toonsoorten. Ongeacht je instrument kan je dus meespelen en/of soleren op de track.

Jouw persoonlijke begeleidingsorkest

Ter inspiratie delen arrangeur Rob Horsting, oud-orkestlid Bart van Lier (trombone) en Marc Scholten (altsax) hieronder hun kennis.

Allereerst arrangeur Rob Horsting:

Marc Scholten geeft tips voor de altsax

https://www.mo.nl/coldduck

Ook voor de trombonist heeft Bart van Lier een aantal tips:

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen