Synchroniseren in forScore met iCloud

De functie waar we met z’n allen al jaren op gewacht hebben. Zeker degenen die een keer last hebben gehad van een haperende iPad of een kapot scherm. Zo ideaal als al je muziek kan worden gesynchroniseerd via iCloud. Je hebt dan altijd een goede backup!

En nog beter, als je thuis een iMac, MacBook of wellicht nog een tweede iPad hebt… al je muziek is beschikbaar inclusief aantekeningen!

Hoe kan ik synchroniseren in forScore via iCloud?

Ga naar het ‘tools’ menu (dat is het meest rechter icoontje rechtsbovenin) en kies voor “synchroniseer”.

Het volgende venster verschijnt:

Je zou bijna denken dat het niet makkelijker kan, maar op het moment dat je de schuif omzet wordt er een lastige vraag gesteld. Namelijk wat je wilt doen als er ‘conflicten’ zijn met synchroniseren. Je zult namelijk altijd wel een keer hebben dat bijvoorbeeld door een haperende internetverbinding het bestand op de iPad nieuwer is dan die op de server of die op je iMac. De vraag die forScore stelt is eigenlijk “welk apparaat is dan de baas?”.

Het antwoord is een persoonlijke keuze. Aangezien ik de meeste muziek bewerk en speel vanaf mijn iPad laat ik mijn iPad het belangrijkste device zijn.

Daarna begint forScore met het synchroniseren en ben je voortaan verzekerd van automatische backups.

Hoe lang duurt het synchroniseren in forScore?

Dat is helemaal afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding en de omvang van je muziekbibliotheek. Als forScore bezig is met synchroniseren zie je dat boven in beeld staan:

Kan ik zo ook muziek synchroniseren met mijn collega muzikanten?

Nee helaas, het synchroniseren gaat via je eigen iCloud. Dus alleen met andere apparaten waarin je met dezelfde iCloud account bent ingelogd.

Help! Op mijn Mac zie ik de ‘synchroniseerknop’ niet!

Dan heb je waarschijnlijk nog een 12.x versie van forScore. Pas vanaf forScore versie 13 zit dit ingebakken. forScore 13 komt beschikbaar op MacOS wanneer Apple de nieuwste versie van haar besturingssysteem ‘macOS 12 Monterey’ beschikbaar stelt. Naar verwachting zal dat in oktober of november van 2021 zijn.

Help! Mijn iCloud zit vol!

Dat is natuurlijk vervelend! Je zou natuurlijk je iPhone/iPad backup uit kunnen zetten. Dat scheelt al heel veel van de gratis gigabytes. Maar wil je dat risico niet nemen en je iCloud alsno volzitten? De bedragen die Apple vraagt om te upgraden zijn zeer schappelijk.

Standaard krijg je als gebruiker 5 GB. Met een paar filmpjes in 4k zit dat al vrij snel vol. Laat staan als je een reservekopie van je iPhone of iPad in de cloud wilt zetten… dus al heel veel gebruikers zitten op een abonnementje van 50 GB bij Apple voor € 0,99 per maand. En met 200 GB per maand voor € 2,99 zit je al helemaal safe. En tegenwoordig kun je zelfs dit ‘opslag abonnement’ delen met je gezin. Kijk op https://support.apple.com/nl-nl/HT201238 voor alle actuele prijzen en mogelijkheden.

8 gedachten over “Synchroniseren in forScore met iCloud”

 1. “Het antwoord is een persoonlijke keuze. Aangezien ik de meeste muziek bewerk en speel vanaf mijn iPad laat ik mijn iPad het belangrijkste device zijn.”
  bedoel je dat je kiest voor: geef de voorkeur aan apparaatversies?

  Beantwoorden
 2. Hallo, het synchroniseren met icloud lukt niet op mijn ipad met forscore 13.1.4.
  Het synchroniseer icoontje blijft maar draaien en zelfs na een hele nacht veranderd er niets.
  Zijn er tips om dit te verhelpen?
  Is de knop ‘stel synchronisatiegegevens opnieuw in’ mischien een optie?

  Bedankt vast!
  Gr Arno

  Beantwoorden
 3. Als je veranderingen hebt gemaakt in setlists bijvoorbeeld. Kun je Forscore dan ook ‘actief’ laten lynchen? Ik bedoel forceren dat ie gaat syncen. Want regelmatig zie ik geen veranderingen op mijn andere apparaten (en soms wel meteen, dus de instellingen kloppen) terwijl ik aanpassingen heb gedaan…

  Beantwoorden
  • Je kunt handmatig synchroniseren door via de instellingen naar het onderdeel “synchroniseer” te gaan en dan – zoals bij veel apps – het scherm naar beneden te trekken.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen