Uitgelicht: speel de muziek van het Zomerorkest Nederland (ZON) van 2019

Wie kent ze niet? Het zomerorkest Nederland. Jaarlijks reist dit projectorkest door heel Nederland om de blaasmuziek te promoten. Het barst van de jonge talentvolle musici en is geweldig om te horen en te zien hoe deze jonge gasten hier plezier aan beleven.

Wil je ze ook zien? Kijk dan op hun site voor de agenda: https://zomerorkest.nl/tournee/

Wil jij weten wat ze spelen in 2019? Hieronder vind je snelkoppelingen naar de muziekstukken van hun repertoire.

Achtergrond over het ZomerOrkest Nederland

bron: zomerorkest.nl ; De hoofddoelstelling van ZomerOrkest Nederland is het promoten van de blaasmuziek in de ruimste zin van het woord. ZomerOrkest Nederland is geen concurrent van reguliere orkesten; het orkest wil haar deelnemers en toehoorders juist stimuleren blaasmuziek in de plaatselijke orkesten te beoefenen. Daarom bestaat het orkest alleen tijdens het project en heeft het geen vaste samenstelling en medewerkers. Het project geniet hierdoor dan ook veel respect en medewerking van onder andere orkesten, dirigenten en muziekscholen.

Een ander belangrijk streven van ZomerOrkest Nederland is de ontwikkeling van talent. Met uitstekende begeleiding en “waardige” concertlocaties geven wij jong talent een podium.

Verder biedt het ZomerOrkest Nederland aan jonge getalenteerde dirigenten de mogelijkheid een goed en enthousiast orkest te leiden. Voor alle deelnemers is ZomerOrkest Nederland dan ook een unieke kans om in korte tijd veel ervaring op te doen. Hiernaast is het natuurlijk ook een prachtige vakantiebesteding. De meeste deelnemers kennen elkaar vooraf niet, maar binnen de kortste keren ontstaat een hechte band.

ZomerOrkest Nederland wordt georganiseerd door de Stichting ZomerOrkest Nederland. Deze stichting wil blaasmuziek onder de aandacht brengen, zowel bij muzikanten als bij het publiek. De Stichting ZomerOrkest Nederland krijgt steun en medewerking van onder andere conservatoria, muziekscholen en blaasmuziekorganisaties.
Populairste accessoires i.c.m. forScore0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *