Themaconcert ideeen

Veel harmonieorkesten en fanfares bouwen hun concerten op aan de hand van thema’s. Hieronder volgen enkele uitgewerkte thema’s. Heb jij een leuk thema-concert georganiseerd? Laat het weten in de reacties met je setlist erbij!

Filmconcert

Tips:

Musicals in Concert

Bevrijdingsconcert

Bekijk hier een uitgebreide pagina met muzikale ideeen voor 75 jaar bevrijding in Nederland

Disney Concert

Een concert wat zowel voor de oudere als de jongere generatie een lust voor het oor is dankzij de fantastische liedjes.

All you need is Love concert

Een concert rond 14 februari? Of een soort Symphonica in Rosso? Met de allermooiste liefdesliedjes wordt dit een romantisch avondje!

Circus Concert

Met een circus thema kun je als orkest helemaal los gaan! Verkleed als clowns in de piste van de zaal gaan zitten. Een spreekstalmeester. Heeft er iemand nog een paar slangen thuis? Meenemen!

 

Songfestival Concert

Bekijk alle bladmuziek van songfestivalliedjes

 

Dieren Concert

Tekenfilm Concert

Night of the Proms Concert

    •  

Hollandse liedjes / Hollandse Meesters

Wat te denken van een themaconcert met prachtige Hollandse liedjes? Martijn van Vuuren heeft nu een totaalconcept om het voor jouw orkest zo makkelijk mogelijk te maken.
Voor de pauze speel je met je orkest gewoon wat concertwerken en na de pauze praat Martijn het publiek een uur heen door de mooiste nummers van “Hollandse Meesters” als Ramses Shaffy, Wim Sonneveld, Lennart Nijgh en Annie MG Schmidt.

Hij heeft hierbij samengewerkt met arrangeur Emile Stoffels die de arrangementen klaar heeft liggen voor jouw orkest. Martijn zorgt voor passende aankleding zoals schilderijen en een beamer-presentatie en zo kun je op eenvoudige wijze een fantastisch leuk concert neerzetten. Martijn heeft veel ervaring met orkesten en met dit programma heeft hij eerst met een klein combo diverse zalen in Nederland aangedaan. De toppers zijn nu dus gearrangeerd voor orkest.

Neem snel contact op met Martijn via zijn website: https://martijnvanvuuren.nl/hmic/

Legends of Pop

Speel de muziek van de legendes van de popmuziek. Zeker met een jaar als 2016 in ons geheugen waarin we afscheid hebben moeten nemen van o.a. Toots Thielemans, George Michael, Prince en David Bowie is dit een actueel thema. Onderstaande muziekstukken zijn altijd een succes op ieder concert

Zomerconcert

Wat te denken van een van die grote Zomerhits als Despacito en dat geweldige Summertime van Gershwin.

En natuurlijk afsluiten met Summernight uit Grease

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen