Muziek maken met een Apple Vision Pro op je hoofd?

Bladmuziek lezen via een Apple Vision Pro. Zie je het al voor je? Een band of een compleet orkest met een Apple Vision Pro op hun voorhoofd? Waarschijnlijk zal dit niet heel snel gebeuren, want persoonlijk vind ik het mooie van live muziek altijd dat je interactie hebt met de muzikanten. Dat je ze in hun ogen kunt kijken om de emotie bij de muziek daarin te lezen.

Oh wacht… dat je de ogen van de muzikanten niet ziet, daar heeft Apple ook al een oplossing voor toch? Door de ogen weer aan de buitenkant op een schermpje te tonen. In dat geval… wie weet zien we dus inderdaad binnenkort overal musici met een Apple Vision Pro op hun hoofd.

De afbeeldingen op deze pagina zijn met AI gerenderd, want ik heb nog geen echte muzikanten met in actie gezien maar dat zal niet lang meer duren.

Muziek maken met een Apple Vision Pro op je hoofd. Wordt dit de toekomst?

Het duurt niet lang of het kan in ieder geval. Onze favoriete forScore app om bladmuziek te lezen vanaf een Apple-apparaat zoals de iPad, iPhone of Mac is bezig met forScore voor de Apple Vision Pro.

Op zoek naar een Apple Vision Pro? Bekijk actuele aanbiedingen…


Tip! forScore werkt op de Apple Vision Pro en zal in de toekomst alleen nog maar verder verbeterd worden.

Geen map of ipad standaard mee mee

Het lijkt ver weg omdat nog maar weinigen een Apple Vision Pro hebben gedragen en de mogelijkheden hebben uitgeprobeerd, maar het kan heerlijk zijn! Denk nou eens na, dankzij apps als forScore hoeven we geen dikke klappers meer mee te zeulen naar optredens en repetities. Maar nog wel altijd zo’n iPad-standaard om te voorkomen dat die dure iPad op de grond valt.

Zou het dan niet heerlijk zijn als je ook die iPad-standaard thuis kunt laten? Alleen je instrument en je digitale bril mee en je kunt heerlijk vrij bewegen. Geen last meer van die vervelende standaards die altijd in de weg staan of het vrije zicht van je publiek hinderen.

Bladmuziek lezen op je digitale bril

Apple gaat binnenkort de bril aan het grote publiek verkopen. Als digitale muzikant kijk ik er toch wel naar uit om het eens te proberen. Hieronder zie je al de eerste uitwerking van forScore op een Apple Vision Pro. Volgens forScore zal op de eerste dag dat Vision OS (zo heet het besturingssysteem van Apples nieuwste apparaat) niet volledig geoptimaliseerd zijn, maar ze gaan er zeker mee aan de slag. Ik ben benieuwd!

Wat denk jij, over 5 jaar iedereen met zo’n bril op het podium?

Op zoek naar een Apple Vision Pro? Bekijk actuele aanbiedingen…


Tip! forScore werkt op de Apple Vision Pro en zal in de toekomst alleen nog maar verder verbeterd worden.

Een trompettist die speelt met een Apple Vision Pro op z'n hoofd.

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen