Automatisch akkoorden toevoegen in Sibelius

We hebben al eerder een post gewijd aan het invoegen van akkoorden. Met behulp van de snelkoppeling  CTRL-K  kun je snel akkoorden invoegen in Sibelius. Maar wat als je twijfelt? Sibelius kan voor jou ook het akkoord bepalen op basis van de noten die je hebt geschreven.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zie onderstaand plaatje:

automatische-akkoorden

De truc zit hem dus in het menu-item “Add from Notes” welke je op het tabblad “Text”ziet. Bij het invoegen krijg je nog een dialoogvenster die ik er voor het gemak even uit heb gelaten. Daar kun je nog kiezen of je het akkoord op iedere kwartnoot wilt tonen of alleen als het akkoord veranderd.

Kijk ook eens bij de posts over akkoorddiagrammen.

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 gedachten over “Automatisch akkoorden toevoegen in Sibelius”

  1. Hallo, ik heb sibelius 6 en wil graag gebruik maken van het automatisch plaatsen van akkoorden in mijn muziekstuk. Mijn menu ziet er echter anders uit dan hetgeen getoond op de foto hierboven. (Ik zie ook nergens de knop ‘add from notes’). Weet iemand hoe ik de akkoorden automatisch kan invoegen?

    Beantwoorden
  2. Dag, ik heb geprobeerd automatisch akkoordwymbolen toe te voegen, zoals hierboven beschreven staat, maar er verschijnt niets. Ik selecteer de maat, druk op “add from notes” maar er verschijnt gewoon niets.
    Wat doe ik verkeerd en hoe moet het dan wel is mijn vraag. Misschien weet u of ik iets vergeet misschien?
    M.vr.gr. Ruud

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen