forScore 7 – beter in audio!

Vier jaar na de eerste versie is forScore 7 gelanceerd. Deze nieuwe versie is vooral voorzien van een grote audio-update.

7-3

Meer audioformaten koppelen

Je kunt nu MP3, AIFF, AAC, ALAC, WAV en M4A-bestanden koppelen aan je muziekstukken. Dit kon altijd al met je audiofiles die in iTunes stonden, maar nu dus ook met audiofiles die in je dropbox staan of vanuit apps die de functie “openen in…” gebruiken.

Opnemen en (vertraagd) afspelen met forScore

forScore 7 - opnemenEr is een nieuwe opnamefunctie toegevoegd. Speel je bladmuziek vanaf je iPad en neem meteen het resultaat van jouw oefensessie op. Deze kun je weer eenvoudig delen met vrienden en collega’s. Eerst goed oefenen voordat je een bestand gaat delen? Je kunt zowel je eigen opname als een gekoppeld audiobestand vertraagd afspelen op 3/4 of halve snel
We hebben ook nog een nieuwe opname functie, zodat u uw oefensessies beoordelen of deel ze met vrienden en collega’s. Zowel opnames als gekoppelde audio-bestanden kunnen worden vertraagd en afgespeeld op drie kwart of halve snelheid.

Automatisch bladeren

Met de nieuwe replay-functie kun je een pagina automatisch laten draaien als je meespeelt met een audiotrack. Moet je na 1:34 bladeren? Een keertje aangeven en de volgende keer bladert je pagina automatisch om. Ideaal voor muzikanten die veel met een backing track werken.

Eenvoudig crescendo’s toevoegen

Het toevoegen van een (de)crescendo was lastig. Met je vinger twee strepen trekken werd nooit mooi.
Nu is er een sectie “Vormen” toegevoegd waarin je dus ook (de)crescendo terugvindt. Ook bindingsboogjes en ‘brackets’ voor bijvoorbeeld triolen. En natuurlijk kun je deze een standaard (rood) kleurtje geven en de dikte instellen.

forScore 7 - vormen

Extra stempels

Ook zijn er extra stempels toegevoegd zoals een kwartnoot met een punt en een halve noot met een punt. Deze ontbraken nog in eerdere versies.

Tekstbestanden importeren

Als u op tekst gebaseerde documenten gebruikt (bijv tabs of akkoordenschema’s) maakt forScore 7 uw workflow veel gemakkelijker. TXT, RTF, DOC, DOCX en bestanden worden namelijk automatisch geconverteerd naar PDF zodat je deze net als alle andere pdfjes kunt behandelen.

 

Maak efficienter gebruik van forScore en koop een iPad standaard. Je hebt ze al vanaf 15 euro bij o.a. Bax-shop.

 

2 gedachten over “forScore 7 – beter in audio!”

 1. Dank voor de vele tips op deze site! Ik kwam hier terecht omdat ik momenteel in forScore de gekoppelde muziekbestanden niet kan openen. Ik haalde ze altijd tevoorschijn met een tikje, dacht ik, maar dat levert helemaal niets op nu. Weet niet voldoende van forScore om dit te kunnen verklaren. Een hint zou zeer welkom zijn. Bij voorbaat mijn dank!

  Beantwoorden
  • Hallo Karin,
   Kun je wellicht iets meer vertellen? Gaat het om Mp3s of bladmuziek? En hoe haal je ze altijd tevoorschijn? Via Dropbox/bestandservices? Heb je ook al eens geprobeerd om de app volledig af te sluiten? (Dubbel tap op de home-knop van je ipad en vervolgens het forScore venster omhoog vegen)

   Beantwoorden
 2. LS,

  Ik zoek een app waar ik mijn muziekbanden in kan bewaren en ook mijn teksten.
  Kan ik bij deze app mijn teksten koppelen aan de track? zodat als ik deze instart ook automatisch de tekst verschijnt??

  Gr Bennie

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen