Setlijst maken in forScore

 

 

Het maken van een setlijst is digitaal een stuk eenvoudiger. Geen klapper vol met bladmuziek eruit halen en die vervolgens in een bepaalde volgorde opnieuw in de map doen. En telkens weer die ringband open en dichtklappen. De meeste muzikanten herinneren die ergernis zich nog wel.

Voordelen van een setlist in forScore

Met forScore is de ergenis van het maken van een playlist gelukkig voorbij al kost het nog steeds wat tijd.

 • Wat belangrijk is is dat je je muziekstukken allemaal een goede titel meegeeft. Liefst niet te lang.
 • Speel je een muziekstuk uit je hoofd? Zet dan een ‘placeholder’ in je setlist zodat je niet per ongeluk al het volgende nummer inzet.
 • Vraag je ook af of een playlist eigenlijk nodig is. Als jij een van de weinige bent in een orkest die vanaf een iPad speelt ben je met het opzoeken van het juiste muziekstuk altijd al vele malen sneller dan de rest van je collega-muzikanten.

Heb je trouwens al een handige iPad houder? Bekijk de iPad Standaards waar we al eerder over schreven.

Setlist aanmaken

Op de video hieronder zie je in ieder geval hoe je een playlist of setlist aanmaakt:

 

Setlists nu ook te archiveren

Men kwam er bij forScore achter dat gebruikers het jammer vinden om setlists weg te gooien zodat ze altijd terug kunnen kijken wat ze op een bepaald concert of optreden gespeeld hebben. Nadeel is dan dat het setlist-overzicht erg vol raakt.

De oplossing is dat je nu ‘mappen’ kunt maken. Maak simpelweg een map met de naam “archief” aan en sleep daar je oude setlists naar toe.

Bekijk de video voor een indruk:

Ook het delen van een setlist is een stuk makkelijker geworden doordat het vinden van de optie nu veel intuitiever is.

9 gedachten over “Setlijst maken in forScore”

 1. Ik wou heel erg graag forScore omdat medemuzikanten me het ook al hadden aangeraden, maar ik wist niet hoe het werkte. Gelukkig vond ik deze website je kan hier echt veel informatie vinden.

  Beantwoorden
 2. Ik heb mijn setlist handmatig ingesteld, maar als ik door de muziek blader, staan deze alfabetisch. Wat zou het probleem kunnen zijn?

  Beantwoorden
  • Je kunt bovenaan de setlist kiezen voor “handmatig” of “titel”. Als je op “titel” klikt dan wordt het alfabetisch gesorteerd op titel. Dat is handig als je bijvoorbeeld wel het programma al weet voor een bepaald optreden, maar dit gaat repeteren in een andere volgorde. Als je op “Handmatig” klikt dan wordt de door jou aangemaakte volgorde gehanteerd.

   Beantwoorden
 3. Ik werk al ruim 3 jaar met FS maar opeens kan ik mijn setlisten niet meer vinden, de knop boven een partituur waarop “setlisten” staat is opeens verdwenen. Mogelijk heb ik in FS iets verkeerd gedaan

  Beantwoorden
 4. Hoi, in mijn setlists is het ineens zo dat ik niet meer automatisch naar het volgende stuk ga. Ik moet dan handmatig weer naar de volgende, erg onhandig. Wat kan daar gebeurd zijn? Hoop dat je me verder kunt helpen.

  Beantwoorden
  • Hoi Fieke,
   Jouw probleem ervaar ik nu ook.
   In setlist kan ik niet met een druk op de pagina naar het volgende stuk komen.
   Heb je al een oplossing ontvangen op jouw vraag en wil je die delen?
   Groetjes van AccordeSjon

   Beantwoorden
 5. Ik heb bladmuziek geïmporteerd maar nu wil ik blad 2 van dat nummer ook importeren en dat lukt me wel maar nu wil ik de 2 bladzijde achter elkaar afspelen . Hoe doe ik dat .
  Ik scan ze nu in de app forScore nr.14.

  Graag krijg ik spoedig een antwoord

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen