forScore handleiding

forScore is hèt programma voor de muzikant die bladmuziek wil lezen op zijn/haar iPad. Alhoewel de interface redelijk intuïtief werkt zitten sommige functies redelijk verstopt. En het aantal features wordt per release hoger, dus het doorlezen van de handleiding kan geen kwaad.

Klik hier voor de Nederlandse Handleiding

Ik raad je daarom aan om de (saaie) handleiding van forScore te lezen. Deze kun je hier lezen. Minder saai is het filmpje hieronder.

Maar bekijk ook vooral de vele tips op deze site. Op deze site probeer ik telkens wat tutorials te plaatsen die je leren werken met forScore. Heb je vragen? Laat een ‘comment’ achter of mail naar info@muziek-arrangementen.nl en ik maak er een nieuwe post van.

Bekijk de forScore video  handleiding

58 thoughts on “forScore handleiding”

 1. is het mogelijk als je medemuzikanten ook forscore gebruiken om vanuit 1 ipad dezelfde tekst tegelijk te tonen op de andere forscore gebruikers?

  Reply
 2. Hallo
  Kan ik een Setlist volledig overzetten van een IPad naar een andere IPad, forscore is geïnstalleerd op beide iPads,, hoe doe ik dit?
  Gr jean

  Reply
 3. heb probleem met synchroniseren , krijg altijd melding dan syncroniseren niet kan opgestart worden

  Reply
 4. heb probleem met synchroniseren van forscore , krijg altijd melding dan syncroniseren niet kan opgestart worden
  Heb dit zowel op ipad pro als kleine ipad

  Reply
  • Nog nooit meegemaakt. iPad een keer helemaal opnieuw opgestart? forScore verwijderd en opnieuw geïnstalleerd?

   Reply
 5. Vraagje Waar kun je het omslaan van pagina istellen zo dat je onderaan pagina 1 hebt en bovenaan het begin van pagina 2

  Reply
 6. Kan je aantekeningen maken in forscore op eender welke ipad? Maw., heb je een beschrijfbaar scherm nodig of niet?

  Reply
 7. Ik gebruik forscore en ben nu nieuwe teksten er in aan het zetten (ik ben zangeres) maar wat me niet lukt, is om een juist formaat te vinden. Je wil een logische “knip” in de tekst, zoals je dat in het gewone tekstbestand ook doet (je gaat niet halverwege een zin over naar de volgende pagina). Hoe kun je dit goed instellen? Moet je dan echt met pdf’s gaan werken? Nu zet in hem in word goed, maar zodra ik hem in laad (via dropbox) in forscore, verspringt het weer.
  Graag jullie tips!

  Reply
 8. Hoe kun je instellen dan je met je hand veegt over het scherm en dan naar de volgende bladzijde of weer terug schuift soms doe hij het wel en soms niet zal wel iets niet goed doen maar weet niet wat

  Reply
  • Je moet niet vegen. Voor de volgende blz. tik je op de rechterkant van het scherm en voor de vorige blz. op de linkerkant.

   Reply
  • Je bent op zoek naar eentje die je kunt printen? Ik kan kijken of ik er binnenkort een kan maken.

   Reply
    • Je wilt er eentje die je kunt printen? Ik wil er best een maken want ik krijg de vraag vaker. Zou je me input kunnen geven waar je met name behoefte aan hebt? Dan begin ik daar mee!

     Reply
 9. Hoe schoon ik mijn bibliotheek met nummers? En dan bedoel ik niet uit mijn setlijst, maar de lijst waaruit ik de nummers kies voor mijn setlijst. Ik heb nogal wat nummers er dubbel in staan, bijvoorbeeld verschillende versies, die ik niet meer gebruik. Hoe delete ik nummers?

  Reply
 10. Ik zou heel graag willen weten of er de mogelijkheid is om automatisc te laten scrollen. Dat je een document langzaam over he scherm ziet gaan. Dat je dit per doc in kunt stellen. Hoor het heel graag. Vast dank!

  Reply
 11. Ik heb een van de muziektekens per ongeluk verwijderd hoe kan ik die weer terug zetten

  Reply
 12. Ter aanvulling van mijn vraag ik bedoel in de balk van aantekeningen
  Daar staan diverse tekens in zoals zwarte en rode strepen nu heb ik er een gewist per ongeluk de zwarte dikkere variant

  Reply
 13. Ik kan wel een setlist of meerdere aanmaken maar kan ik ook 2 bestanden naast elkaar opslaan zodat ik de muziek van 2 bands kan scheiden ?

  Reply
 14. Kan ik meerdere bestanden tegelijk vanuit ForScore verzenden via mijn iCloud naar een nieuw lid van mijn koor? Of moet dat echt per stuk?

  Reply
    • En inmiddels is dat ook gelukt. Via een filmpje wat ik van je googelde. Dankjewel daarvoor. Meteen is mijn vraag hieronder ook beantwoord. Ik heb de setlists gemaild en van daaruit op mijn telefoon gezet. Ik ben blij.

     Reply
 15. Ik heb ForScore mini op mijn iPhone. Kan ik bestanden van ForScore op mijn iPad overzetten op een handige cq snelle manier?

  Reply
  • Hallo Emile,
   Je moet een nieuwe setlist aanmaken en dan klik je op het ‘plusje’. Dan kun je muziek uit je bibliotheek selecteren en toevoegen aan de nieuwe setlist.
   Let op dat je in de juiste ‘bibliotheek’ zit als je toevallig bij meerdere orkesten/bands zit. Je kunt alles voor Orkest A in een aparte bibliotheek zetten. Je setlists zijn dan ook per bibliotheek verschillend.

   Reply
 16. Bestaat er een Nederlandstalige handleiding?
  Bij het maken van aantekeningen in mijn bladmuziek heb ik de g- en f-sleutel nodig.
  Waar kan ik die vinden?

  Reply
 17. Dank voor alle tips!

  Ook ik heb een vraag:

  Als ik een boek inscan met verschillende muziekstukken kan ik daar een inhoudsopgave voor maken en daarin ook zoeken?

  Alvast bedankt voor uw inzet!

  Reply
 18. Beste, ik heb ForScore aangekocht. Werkt zeer goed.Doch heel jammer dat de titels in de speellijsten niet voorzien zijn van een numerieke volgorde. Kan daar iets aan gedaan worden? Of kan dit opgelost worden bij de instellingen?
  Bij Mobile Sheets vr Android is dit wel het geval.Dank voor een antwoord. Patrick G.

  Reply
   • Beste, sorry vr het late antwoord. Ik dacht dat mijn bericht niet was doorgegaan. Alvast dank voor je reactie hierop.
    Het voordeel hiervan zou kunnen zijn: stel dat je in je speellijst een map maakt voor” Diner muziek” , waaruit je kan kiezen die bv. 100 songs bevatten.
    Een nummer meedelen aan de medemuzikanten is handiger dan een titel te moeten “kelen”… Een ander voordeel; Stel je maakt een aantal afspeellijsten in blokken aan van bv. 12 songs per blok. bv. 6 slows, 6 up tempo nrs . Stel dat de slows geen succes hebben en je sneller wil overschakelen naar de up tempo songs. Dan zou het weer handiger zijn om een nr mee te delen i.p.v. een titel. Dank om dit even te bekijken en fijn weekend. Patrick G.

    Reply
 19. Beste, jammer dat in de speellijsten geen nummering voor de titels staan.
  Kan hier iets aan verholpen worden? bedankt voor een antwoord.
  patrick G.

  Reply
 20. Ik heb per ongeluk een stempel gewist. Iemand een idee hoe ik die terug kan zetten?

  Reply
 21. Ik stuurde reeds verschillende partituren door naar mensen via forScore, maar plots lukt dit niet meer. Staat daar een limiet op misschien? Of hoe komt dit?

  Reply
 22. LS
  Ben een nieuwe gebruiker van for Score en het lukt mij niet om A4 vellen zo te scannen dat ze er mooi scherp opstaan. Als ik de camera van iPad korter bij houd is tekst en notenschrift wel mooi leesbaar. Maar als ik dan verder weg ga om het hele A4 te scannen wordt het heel wazig. Heb alles geprobeerd maar krijg het niet voor elkaar. Zie ook nergens of ik anders kan instellen. Wie kan mij helpen. Alvast bedankt voor de moeite, Jo W

  Reply
 23. Hallo, ik heb ontdekt dat ik niet meer kan kiezen voor een snelle keuze in de titelbalk voor aantekeningen maken of een geluidsopname. Is dit gewijzigd na een update of heb ik in de instellingen mogelijk iets veranderd? Ik vond het reuze praktisch en wil het graag terug.
  Er was een speciale balk met kleine icoontjes voor dit soort keuzes achter de titelbalk.
  In de forScore handleiding hierboven wordt het ook uitgelegd bij de tijd 03.10

  Reply
 24. Ik zou graag de tekens/cijfers I II III IV willen hebben. Dat is handig als je bij vingerzettingen aan wilt geven op welke snaar (cello) je wilt spelen. Kan dat?

  Reply
 25. Ik heb problemen met documenten printen van uit mijn email bv. een factuur van de ANWB. ( Ik werk met mijn iPad Pro.)
  Als ik bestand wil printen springt m’n iPad in ForScore en kan ik niet printen.

  Edward

  Reply

Leave a Comment

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen