forScore handleiding

forScore is hèt programma voor de muzikant die bladmuziek wil lezen op zijn/haar iPad. Alhoewel de interface redelijk intuïtief werkt zitten sommige functies redelijk verstopt. En het aantal features wordt per release hoger, dus het doorlezen van de handleiding kan geen kwaad.

Klik hier voor de Nederlandse Handleiding

Ik raad je daarom aan om de (saaie) handleiding van forScore te lezen. Deze kun je hier lezen. Minder saai is het filmpje hieronder.

Maar bekijk ook vooral de vele tips op deze site. Op deze site probeer ik telkens wat tutorials te plaatsen die je leren werken met forScore. Heb je vragen? Laat een ‘comment’ achter of mail naar info@muziek-arrangementen.nl en ik maak er een nieuwe post van.

Bekijk de forScore video  handleiding

70 gedachten over “forScore handleiding”

 1. is het mogelijk als je medemuzikanten ook forscore gebruiken om vanuit 1 ipad dezelfde tekst tegelijk te tonen op de andere forscore gebruikers?

  Beantwoorden
 2. Hallo
  Kan ik een Setlist volledig overzetten van een IPad naar een andere IPad, forscore is geïnstalleerd op beide iPads,, hoe doe ik dit?
  Gr jean

  Beantwoorden
 3. heb probleem met synchroniseren van forscore , krijg altijd melding dan syncroniseren niet kan opgestart worden
  Heb dit zowel op ipad pro als kleine ipad

  Beantwoorden
 4. Vraagje Waar kun je het omslaan van pagina istellen zo dat je onderaan pagina 1 hebt en bovenaan het begin van pagina 2

  Beantwoorden
 5. Ik gebruik forscore en ben nu nieuwe teksten er in aan het zetten (ik ben zangeres) maar wat me niet lukt, is om een juist formaat te vinden. Je wil een logische “knip” in de tekst, zoals je dat in het gewone tekstbestand ook doet (je gaat niet halverwege een zin over naar de volgende pagina). Hoe kun je dit goed instellen? Moet je dan echt met pdf’s gaan werken? Nu zet in hem in word goed, maar zodra ik hem in laad (via dropbox) in forscore, verspringt het weer.
  Graag jullie tips!

  Beantwoorden
 6. Hoe kun je instellen dan je met je hand veegt over het scherm en dan naar de volgende bladzijde of weer terug schuift soms doe hij het wel en soms niet zal wel iets niet goed doen maar weet niet wat

  Beantwoorden
  • Je moet niet vegen. Voor de volgende blz. tik je op de rechterkant van het scherm en voor de vorige blz. op de linkerkant.

   Beantwoorden
 7. Hoe schoon ik mijn bibliotheek met nummers? En dan bedoel ik niet uit mijn setlijst, maar de lijst waaruit ik de nummers kies voor mijn setlijst. Ik heb nogal wat nummers er dubbel in staan, bijvoorbeeld verschillende versies, die ik niet meer gebruik. Hoe delete ik nummers?

  Beantwoorden
 8. Ik zou heel graag willen weten of er de mogelijkheid is om automatisc te laten scrollen. Dat je een document langzaam over he scherm ziet gaan. Dat je dit per doc in kunt stellen. Hoor het heel graag. Vast dank!

  Beantwoorden
  • Ga naar rechtsboven naar aantekening maken dan naar onderen en op instellingen drukken nu naar onderen scrollen en dan naar stempels terug zetten en bevestigen.

   Beantwoorden
 9. Ter aanvulling van mijn vraag ik bedoel in de balk van aantekeningen
  Daar staan diverse tekens in zoals zwarte en rode strepen nu heb ik er een gewist per ongeluk de zwarte dikkere variant

  Beantwoorden
 10. Ik kan wel een setlist of meerdere aanmaken maar kan ik ook 2 bestanden naast elkaar opslaan zodat ik de muziek van 2 bands kan scheiden ?

  Beantwoorden
 11. Kan ik meerdere bestanden tegelijk vanuit ForScore verzenden via mijn iCloud naar een nieuw lid van mijn koor? Of moet dat echt per stuk?

  Beantwoorden
  • Hallo Emile,
   Je moet een nieuwe setlist aanmaken en dan klik je op het ‘plusje’. Dan kun je muziek uit je bibliotheek selecteren en toevoegen aan de nieuwe setlist.
   Let op dat je in de juiste ‘bibliotheek’ zit als je toevallig bij meerdere orkesten/bands zit. Je kunt alles voor Orkest A in een aparte bibliotheek zetten. Je setlists zijn dan ook per bibliotheek verschillend.

   Beantwoorden
 12. Bestaat er een Nederlandstalige handleiding?
  Bij het maken van aantekeningen in mijn bladmuziek heb ik de g- en f-sleutel nodig.
  Waar kan ik die vinden?

  Beantwoorden
 13. Dank voor alle tips!

  Ook ik heb een vraag:

  Als ik een boek inscan met verschillende muziekstukken kan ik daar een inhoudsopgave voor maken en daarin ook zoeken?

  Alvast bedankt voor uw inzet!

  Beantwoorden
 14. Beste, ik heb ForScore aangekocht. Werkt zeer goed.Doch heel jammer dat de titels in de speellijsten niet voorzien zijn van een numerieke volgorde. Kan daar iets aan gedaan worden? Of kan dit opgelost worden bij de instellingen?
  Bij Mobile Sheets vr Android is dit wel het geval.Dank voor een antwoord. Patrick G.

  Beantwoorden
   • Beste, sorry vr het late antwoord. Ik dacht dat mijn bericht niet was doorgegaan. Alvast dank voor je reactie hierop.
    Het voordeel hiervan zou kunnen zijn: stel dat je in je speellijst een map maakt voor” Diner muziek” , waaruit je kan kiezen die bv. 100 songs bevatten.
    Een nummer meedelen aan de medemuzikanten is handiger dan een titel te moeten “kelen”… Een ander voordeel; Stel je maakt een aantal afspeellijsten in blokken aan van bv. 12 songs per blok. bv. 6 slows, 6 up tempo nrs . Stel dat de slows geen succes hebben en je sneller wil overschakelen naar de up tempo songs. Dan zou het weer handiger zijn om een nr mee te delen i.p.v. een titel. Dank om dit even te bekijken en fijn weekend. Patrick G.

    Beantwoorden
 15. Beste, jammer dat in de speellijsten geen nummering voor de titels staan.
  Kan hier iets aan verholpen worden? bedankt voor een antwoord.
  patrick G.

  Beantwoorden
 16. Ik stuurde reeds verschillende partituren door naar mensen via forScore, maar plots lukt dit niet meer. Staat daar een limiet op misschien? Of hoe komt dit?

  Beantwoorden
 17. LS
  Ben een nieuwe gebruiker van for Score en het lukt mij niet om A4 vellen zo te scannen dat ze er mooi scherp opstaan. Als ik de camera van iPad korter bij houd is tekst en notenschrift wel mooi leesbaar. Maar als ik dan verder weg ga om het hele A4 te scannen wordt het heel wazig. Heb alles geprobeerd maar krijg het niet voor elkaar. Zie ook nergens of ik anders kan instellen. Wie kan mij helpen. Alvast bedankt voor de moeite, Jo W

  Beantwoorden
 18. Hallo, ik heb ontdekt dat ik niet meer kan kiezen voor een snelle keuze in de titelbalk voor aantekeningen maken of een geluidsopname. Is dit gewijzigd na een update of heb ik in de instellingen mogelijk iets veranderd? Ik vond het reuze praktisch en wil het graag terug.
  Er was een speciale balk met kleine icoontjes voor dit soort keuzes achter de titelbalk.
  In de forScore handleiding hierboven wordt het ook uitgelegd bij de tijd 03.10

  Beantwoorden
 19. Ik zou graag de tekens/cijfers I II III IV willen hebben. Dat is handig als je bij vingerzettingen aan wilt geven op welke snaar (cello) je wilt spelen. Kan dat?

  Beantwoorden
 20. Ik heb problemen met documenten printen van uit mijn email bv. een factuur van de ANWB. ( Ik werk met mijn iPad Pro.)
  Als ik bestand wil printen springt m’n iPad in ForScore en kan ik niet printen.

  Edward

  Beantwoorden
 21. Ik wil met pageflip dragonfly een koppeling activeren, maar ik zie daar geen mogelijkheid voor in de instellingen.(wel bladwijzers, maar daar heb ik niet iets aan )
  Is dat te realiseren?

  Beantwoorden
  • Hoi! De koppeling maak je bij de ‘bluetooth instellingen’ van je iPad. Zodra daar staat dat je Dragonfly is verbonden dan werkt deze ook in forScore.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen