forScore gebruikers? Ben jij forScore gebruiker?

Bij deze een oproep aan forScore gebruikers. Er komen namelijk veel vragen binnen over het beste gebruik van forScore bij meerdere orkesten of bandjes. Je hebt dan vaak dezelfde titels, maar hoe weet je nu dat arrangementX voor Bandje Y is?
Update: inmiddels is er een oplossing. Je kunt “bibliotheken” gebruiken. Ieder orkest/bandje geef je een eigen bibliotheek. Lees er hier meer over.

forScore voor Android bestaat helaas niet. Bekijk hier tips voor Android.

Laat een berichtje achter waar jij tegenaan loopt of hoe je dit probleem juist voorkomt.

35 gedachten over “forScore gebruikers? Ben jij forScore gebruiker?”

 1. Ik begrijp dat Forscore een programma is voor en van Apple, dus voor de Ipad. Maar kan Forscore ook werken in een Windows omgeving? Zo ja, hoe kan ik aan die Forscore versie komen ? Zo nee, wat is het alternatieve programma voor Forscore in een Windows omgeving ?

  Beantwoorden
  • Hoi Rene,

   forScore is geen programma van Apple, maar het bedrijf achter forScore ontwikkelt het wel alleen voor de iPad. Er zijn op dit moment nog geen plannen om ook een Android of Windows versie hiervoor te maken.

   Een windows alternatief weet ik ook niet. Ik zal er eens een post aan wagen. Wellicht heeft een van onze bezoekers een goed idee.

   Gr Tom

   Beantwoorden
 2. Hoi ,ik loop tegen notities maken bij de bovenste rij noten.
  Mijn noten steken ver boven de balk uit en is het soms fijn om een noot in tekst erboven te schrijven of te markeren in kleur . Maar bij de bovenste rij noten verdwijnen in de toolbar . Eronder zetten is voor mijn geen optie . Als ik een hoge a moet spelen tussen allemaal achstes is het geen doen om eronder te kijken.ik hoor graag een oplossing. Het blad vergroten kan wel… Als ik t even kon verkleinen zou t opgelost zijn.

  Beantwoorden
 3. Mijn forscore werkt niet na dat ik betaalde ge download wat nu als ik forscore wil activeren krijg een foto waar ik niks mee kan wie kan mij helpen om te gebruiken om blad muziek er op gezetten ,ook heb ik dropbox carrousel en gebruik Windows 10. Help

  Beantwoorden
   • Je hebt een linker en een rechter kolom met de muziekstukken. Je voert de muziek in van de rechter naar de linker kolom. Bij de linker kolom kun je de muziek wel weghalen, maar ik kan dat niet bij de rechterkolom ook niet met swipen.

    Beantwoorden
    • Volgens mij zit je bij de setlists te kijken.
     Als je via de knop helemaal links naar je bibliotheek gaat kun je wel swipen bij een muziekstuk om ze te verwijderen.

     Beantwoorden
 4. Beste mensen

  Ik krijg op het midden een horizontale blauwe streep met rechts een blauw hokje met 3 witte streepjes er in, en wat ik ook doe hij komt steeds terug en bestaat soms uit 2 delen muziek die niet bij elkaar horen.

  Beantwoorden
 5. Ik wil forScore gaan gebruiken, maar heb enkele vragen.
  1. kan ik pdf-files (als boek) ook opslaan in Ibooks; dan ben je niet afhankelijk van internet (I-cloud)?
  2. kan ik anders ook files opslaan in Box ?
  3. is er een maximum aan nummers die in een lijst geplaatst kunnen worden?
  4. kan forScore naar titels zoeken in alle ‘beschikbare’ pff-boeken (op de I-pad dan wel via Box of Dropbox ?

  Beantwoorden
  • 1) Uiteraard kun je ook pdf-files in iBooks opslaan en van daaruit je bladmuziek lezen. Echter, dan beschik je niet over de extra mogelijkheden van forScore zoals setlistjes, een metronoom, stemapparaat, aantekeningen maken, etcetera.
   Ook met forScore ben je niet afhankelijk van ‘de cloud’. Je hebt (net als bij iBooks) een internet- of computerverbinding nodig om de pdfjes in te laden. Daarna niet meer.
   2) je kunt ook files in forScore openen vanuit Box. (en dropbox, onedrive, drive)
   3) er is voor zover bekend geen maximum. In forScore 10 wordt de setlist functie verder uitgebreid met ‘mappen’
   4) forScore kan alleen zoeken binnen files die in de dropbox-bibliotheek staan

   Beantwoorden
  • In de nieuwe versie van forScore (versie 10) die na de zomer wordt verwacht gaat dit mogelijk zijn. Je kunt dan meerdere pdf-bestanden samenvoegen en daar weer stukken uit verwijderen.

   Beantwoorden
 6. Sinds de laatste update werkt de tekstopmaak niet goed meer. Je kiest bv voor lettergrootte 14, klikt vervolgens op gereed en krijgt dan een heel andere lettergrootte. Maakt Forscore voor mij totaal waardeloos.
  Ook bij het kopiëren van teksten krijg je een andere lettergrootte. Handzetting of vingerzetting onder noten plaatsen lukt dus niet meer omdat de spaties tussen de letters of nummers ook groter worden nadat je op gereed geklikt hebt.

  Beantwoorden
 7. Ik kan mijn gekleurde aantekeningen niet meer weg krijgen.
  Eerder kon ik dit met het gummetje.
  Weet iemand hoe ik dit kan doen!!

  Beantwoorden
 8. De herschik functie werkt niet meer. Hij start goed maar halverwege stopt hij er mee en zit ik weer in het begin scherm van mijn IPad ! Iemand een idee ?

  Beantwoorden
 9. Ik ben mijn instellingen kwijt van forscore,

  Kan iemand me vertellen waar ik de paginawissel in moet stellen zodat ik bij het omslaan van bladmuzieik bovenaan het gedeelte van pagina 2 krijg en onderin nog het laatste deel van pagina 1

  Beantwoorden
 10. Help! ?
  Ik ben alles kwijt op mijn iPad ivm forscore,
  Geen van mijn bakups wil mijn iPad terug zetten.
  Wij hebben wel nog alles staan op een iPad pro ,maar ook langs deze weg krijg ik geen backup teruggezet op mijn kleinere pad air2.
  Bijden hebben versie 10.2.1
  Het ging mis bij een iOS upgrade
  hartelijk dank voor jullie tips

  Beantwoorden
 11. Waneer ik een muziekstuk heb gekopieerd waar al bijgeschreven is,en nu een nieuwe zonder bijgeschreven heb kunnen dounloden wil ik de eerste geheel uit de app kunnen verwijderen, hoe doe je dat. Ik bedoel dus helemaal eruit?

  Beantwoorden
  • Als je hem aan de rechterkant via het vergrootglas opzoekt en dan eroverheen veegt, dan kun je hem verwijderen en is hij echt weg uit je bibliotheek.
   Dit in tegenstelling tot het verwijderen uit een setlist.

   Beantwoorden
 12. Hallo
  Ik heb net een ipad, pencil en voetpedaal in huis, voor het eerst.
  Mijn man heeft er ForScore op gezet, want ik ben geen held in de digiwereld.
  Mijn vraag is of ForScore ook een Nederlandse handleiding heeft, dan zou ik het misschien beter begrijpen. Het duizelt me nu, alle info.

  Of heeft u nog tips hoe en waar ik kan beginnen als volslagen vreemdeling op dit gebied…. Een soort stap voor stap cursus ofzo?

  Beantwoorden
 13. Zo, mijn eerste stapjes zijn gezet aan de hand van de handleiding.
  Ik heb nu 2 muziekstukken in Forscore gekregen (via ScannerPro)
  Waar ik nu tegen aanloop is dat elke pagina er zo verschillend uitziet: meer of minder wit randen, recht of scheef, met golvende muziekbalken hier en daar.
  Zou ik daar meer eenheid in kunnen krijgen en zo ja, hoe?

  Vraag 2 gaat over naamgeving. Ik zou de muziek graag terugvinden via de naam van het lied, maar ook via het nummer en uit welk album het komt. Hoe kan ik dat het beste doen/ wat vul ik in bij welk kopje?

  Beantwoorden
 14. Als ik muziek heb ingescand en daarna in Forscore heb geplaatst, kan ik dan die muziek in de app (Scanner Pro) verwijderen?

  Beantwoorden
  • Ja, forScore slaat alle bestanden zelf op in haar bibliotheek. Je kunt ze dus uit Scanner Pro verwijderen. Echter… een extra backup is nooit weg.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen