Wat kan ik allemaal met forScore Pro?

Is forScore Pro het extra geld (op dit moment net iets meer dan 10,- per jaar) waard? Dat is aan uzelf om te beslissen natuurlijk. Om een goede keus te maken zal ik hieronder beschrijven wat de extra’s zijn van forScore Pro.

Voor de gemiddelde muzikant is het niet nodig om forScore Pro te nemen. Alle basisfuncties zitten in de standaardfunctie van forScore.

Hoe werkt het?

Vanuit de app kun je een jaarabonnement nemen van iets meer dan 10,- per jaar. Dit wordt betaald vanuit je Apple account. Op je iPhone/iPad zie je dit dan ook terug onder AppleID > Abonnementen. Daar kun je het ook eenvoudig opzeggen.

Vind je een jaar te lang duren? Je kunt het ook eenmalig voor een lager bedrag 30 dagen uitproberen.

Gezichtsgebaren

Als uw apparaat Face Tracking ondersteunt, kunt u gezichtsgebaren gebruiken om pagina’s om te slaan: door uw hoofd te draaien, door te knipogen of door uw lippen naar links of rechts te bewegen. Kies de modus die voor jou het beste werkt en pas indien nodig de gevoeligheid aan in de sectie forScore Pro van het instellingenpaneel van forScore. Zorg voor de beste resultaten voor voldoende verlichting en maak bij gebruik van mondbewegingen gebruik van de automatische kalibratiemethode voor eenvoudige installatie.

Pop-upmenu’s

De zes primaire knoppen in de titelbalk van forScore bevatten pop-upmenu’s waarmee u snel algemene taken met betrekking tot elk van hen kunt uitvoeren. Een beetje wat de rechtermuisknop is op Windows-computers. Raak de knop aan en sleep uw vinger omlaag om de lijst met snelkoppelingen te zien, blijf uw vinger slepen totdat deze over het item zweeft dat u nodig hebt, en laat dan los om het te gebruiken. 

In de annotatiemodus kunt u pop-upmenu’s gebruiken om tussen lagen te schakelen, de modus van het selectiegereedschap (vrije vorm of rechthoekig) te wijzigen of de grootte van een tekeningvoorinstelling aan te passen, evenals de stempels, vormen en gumgereedschappen. Heb jij bijvoorbeeld net als ik verschillende kleuren pennen in het menu staan, met zo’n pop-upmenu kun je bij je ‘rode potlood’ via een popup voor een dikke of een dunne lijn kiezen. Of voor een grote of een kleine gum.

Pagina kopiëren en plakken:

Elke pagina heeft standaard een enkele annotatielaag, maar forScore Pro-abonnees zien ook een extra “PDF”-laag bovenaan de Lagenlijst voor elke pagina van een partituur. Deze laag werkt ongeveer zoals andere lagen, maar met één belangrijk verschil: wanneer u de acties Kopiëren of Knippen van het selectiegereedschap gebruikt, kopieert forScore alle annotaties op die laag, evenals de inhoud van de pagina zelf. 

Dit heeft als grote voordeel dat je het bronbestand aanpast.

Extra stempels

Veeg van rechts naar links in het palet Stempels om toegang te krijgen tot een tweede pagina met stempels en gebruik ze zoals ze zijn of kopieer ze naar uw persoonlijke verzameling om ze te bewerken of opnieuw te ordenen.

Stempels zoals “Dal Segno” of “Coda” zijn onderdeel van het Pro pakket.

Apple Pencil zweeft:

Op ondersteunde apparaten kunt u, terwijl u de Apple Pencil in de buurt van het scherm houdt, aanpasbare knijp-, veeg- en tikgebaren gebruiken om het formaat van voorinstellingen te wijzigen of door voorinstellingen te bladeren, tekeningen ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren, of een roterende voorinstellingkiezer weer te geven waarmee u sneller en gemakkelijker toegang krijgt tot uw voorinstellingen dan ooit.

Profielen

Maak profielen met meerdere instellingen voor afzonderlijke forScore-gebruikers of pas uw forScore-ervaring aan voor elke situatie. Wanneer u heen en weer schakelt tussen profielen, worden ze automatisch bijgewerkt en hersteld.

Delen

Bij het delen van scores, bladwijzers of setlists, kunt u met een extra “automatiseringsoptie” eenvoudig de relevante URL kopiëren, zodat u deze kunt opslaan waar u maar wilt.

3 gedachten over “Wat kan ik allemaal met forScore Pro?”

  1. Ik zou erg graag de mogelijkheid zien om een deel van de pagina te kopiëren/plakken maar helaas lijkt dat dus ook in de Pro-versie niet te kunnen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen