forScore voor Android, bestaat dat?

Wil je als muzikant forScore voor Android downloaden? Met forScore is het mogelijk om bladmuziek te lezen op je iPad of iPhone. Helaas moeten we je meedelen dat forScore alleen beschikbaar is op iOS. Je vindt dus geen forScore voor Android in Google Play. Gelukkig is er wel een alternatief, namelijk MobileSheets Pro. Dit is de eerste muzieklezer voor Android. Dankzij deze applicatie hoef je geen mappen of losse bladeren mee te nemen. Bovendien komt MobileSheets Pro met een hoop handige functies waar je als muzikant veel profijt van kunt maken.

Waarom is er geen forScore voor Android?

Voordat we dieper ingaan op de functies van MobileSheets Pro, wil je wellicht weten waarom er geen forScore voor Android is. Kent de applicatie functies die niet op Android zouden werken? Dat is gelukkig niet het geval. Je kunt een Android-tablet net zo goed als muzieklezer gebruiken als een iPad. Echter zou de ontwikkelaar voor Android een andere programmeertaal moeten gebruiken. De applicatie forScore wordt volledig door één persoon ontwikkeld. De ontwikkelaar, Justin, geeft op zijn website aan dat hij simpelweg geen tijd heeft om ook een applicatie voor Android of Windows te maken. Om die reden is er geen forScore voor Android.

Geen forScore voor Android, wél een goed alternatief

Alhoewel er geen forScore voor Android bestaat, is MobileSheets Pro een erg goed alternatief. Met deze Android-applicatie stel je makkelijk in hoe je de bladmuziek wilt lezen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om twee pagina’s naast elkaar te weergeven, maar ook om verticaal te scrollen of om halve pagina’s om te slaan. MobileSheets Pro biedt je bovendien de mogelijkheid om de muziekbladeren om te slaan zonder je handen te gebruiken. Je kunt een verbinding maken met Bluetooth of USB-randapparatuur aansluiten. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de bladeren om te slaan met behulp van pedalen.

Eenvoudig liedjes filteren en noten markeren

In MobileSheets Pro kun je bladeren bewerken met stempels, vormen en tekst. Zo kun je makkelijk noties of markeringen toevoegen. De applicatie biedt je de mogelijkheid om verschillende lagen te creëren. Zo kun je specifieke notities aan- en uitzetten. In je library kun je al je bladmuziek opslaan. Dankzij de uitgebreide filteropties vind je eenvoudig de liedjes die je nodig hebt. Het is zelfs mogelijk om nieuwe bladmuziek toe te voegen vanaf je Windows-computer of laptop.

Bladmuziek downloaden vanuit onze webshop

Maak je gebruik van forScore of MobileSheets Pro? In onze webshop vind je veel bladmuziek. Wil jij je favoriete nummers repeteren? Bekijk dan snel ons aanbod. Na het afrekenen, kun je de bladmuziek direct downloaden. De digitale bestanden zijn zowel op Android als op iOS in te zien. Het maakt dus niet uit of jij gebruikmaakt van forScore of MobileSheets Pro.

Wil jij forScore voor Android ontdekken?

De ontwikkelaar van forScore heeft aangegeven dat hij niet over voldoende tijd beschikt om ook een Android versie te ontwikkelen. Ondanks dat er waarschijnlijk geen forScore voor Android zal komen, zijn er op Android zeker goede alternatieven te vinden. MobileSheets Pro lijkt een van de betere alternatieven te zijn. Wil je alle functies van deze muzieklezer ontdekken? Dan kun je de applicatie in Google Play downloaden.

Toch interesse in een iPad? Bekijk de aanbiedingen voor iPads bij bol.com

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen