De Zoom Q2N 4k camera en microfoon voor muzikanten

Als muzikant krijg je niet vaak het totaalplaatje mee van een uitvoering, optreden of concert. Je bent dan overgeleverd aan wat bekenden in het publiek die wat rammelende opnames maken met vaak slechte geluidskwaliteit en het wordt nog ingewikkelder voor ze als je ze vraagt om het in hoge resolutie naar je door te sturen in plaats van the whatsappen…

Herkenbaar?

Als oplossing nam ik vaak bijn GoPro Hero 4 Silver mee. Lekker klein en via een Gorillapod statief vond ik altijd wel een plekje om de camera neer te zetten en opnames te maken. Om de belabberde geluidskwaliteit van de GoPro te verbeteren had ik een externe microfoon gekocht die ik aan de GoPro klikte. Ging top!

Totdat mijn GoPro dienst ging weigeren. Bellen met de helpdesk, resetten, firmware 6x upgraden, etcetera. Niets hielp. En daar sta je dan. Moet je dan weer een GoPro van 395,- kopen waarvan je al weet dat de geluidskwaliteit niet top is en ik er toch niet mee ga stunten of achtbaanfilmpjes maken. Ik vond het echt zonde en baalde er echt van.

De Zoom Q2N; de ideale Corona-camera

… totdat ik de Zoom Q2N tegenkwam. Een echte camera voor muzikanten en veel beter geprijsd. Ik wist niet eens van het bestaan ervan. Ik kende ZOOM wel van de externe geluidsrecorders waarmee je eenvoudig repetities kon opnemen in stereo-geluid, maar wist niet dat ze ook camera’s hadden. Je hebt dus de jarenlange ervaring op het gebied van geluidsopnames gecombineerd met een wide-angle camera net als de GoPro.

Wil je opnames maken in HD kwaliteit, dan is de ZOOM Q2N prima. Ik heb echter toch gekozen voor de ZOOM Q2N 4K. Nu lijkt HD misschien nog prima voor beeldkwaliteit, maar ik hoop met deze aanschaf weer een paar jaar vooruit te kunnen.

Bij research dat ik deed zag ik dat de HD variant al uit begin 2017 stamt. En je ziet de prijs dalen op het moment dat de 4k variant uitkwam begin 2019. In twee jaar verandert er best veel qua beeldkwaliteit, dus dat was voor mij de reden om voor de nieuwere 4k versie te kiezen.

Zoom Q2N en Corona

Met de ‘thuisfilmpjes’ in de coronatijd voldeed de camera ook zeer goed! Veel beter geluid dan dat van je telefoon of iPad en zo’n wide angle is toch ook wel prettig als je niet al te groot woont. Tijdens de Coronaperiode zag ik dat de levering niet altijd top was. Kijk hieronder bij Amazon of Bax.

Bestel bij Amazon.nl

Bestel bij Bax shop.

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen