forScore bibliotheek synchroniseren! Eindelijk!

Eindelijk hebben de ontwikkelaars van forScore het voor elkaar! Het synchroniseren van alle bladmuziek via de iCloud. Voor de gebruikers van een Mac computer en een iPhone superhandig want je hebt nu altijd op alledrie de systemen dezelfde bladmuziek paraat.

In versie 12.1 uit Maart 2021 wordt het eindelijk werkelijkheid (voor PRO users op dit moment). Volgens de makers is dit de grootste verbetering van de afgelopen jaren.

Update: in de zomer van 2021 is het voor iedereen beschikbaar. Lees hier alles over hoe je synchroniseren instelt.

“We hadden voor de makkelijke weg kunnen kiezen door Apple’s ‘documents in the cloud’ infrastructuur te kiezen” zeiden de makers. Dit hebben ze niet gedaan. Het ombladeren van een muziekpartij mag geen twee seconden duren. Niet even een zandlopertje in beeld omdat een nieuw document gedownload moet worden. Nee, het moet razendsnel zijn. Daarom staat de gehele bibliotheek aan bladmuziek altijd lokaal en worden wijzigingen bij een internetverbinding doorgestuurd naar de iCloud. Het is dus geen enkel probleem om ‘offline’ te spelen.

Het grote voordeel is natuurlijk voor de mac-gebruikers die op Big Sur draaien. Dan kun je ook op je iMac of MacBook forScore installeren. Met een los toetsenbord en ‘magic mouse’ je muziekbibliotheek beheren is wellicht net iets sneller of prettiger. En zodra je een wijziging hebt gemaakt wordt de update naar de iCloud verstuurd en naar je iPad gedownload.

In onderstaande video zie je hoe het werkt.

Ook voor muzikanten die onderweg zijn is het een uitkomst. Snel na de repetitie aan de bar nog even kijken hoe een bepaald stukje ging op je iPhone? Je ziet het direct met de aantekeningen die je tijdens de repetitie hebt gemaakt op de iPad.

En mocht je iCloud volzitten? De bedragen die Apple vraagt om te upgraden zijn zeer schappelijk.

Standaard krijg je als gebruiker 5 GB. Met een paar filmpjes in 4k zit dat al vrij snel vol. Laat staan als je een reservekopie van je iPhone of iPad in de cloud wilt zetten… dus al heel veel gebruikers zitten op een abonnementje van 50 GB bij Apple voor € 0,99 per maand. En met 200 GB per maand voor € 2,99 zit je al helemaal safe. En tegenwoordig kun je zelfs dit ‘opslag abonnement’ delen met je gezin. Kijk op https://support.apple.com/nl-nl/HT201238 voor alle actuele prijzen en mogelijkheden.

Wanneer kunnen we dit gebruiken?

forScore Pro gebruikers worden eind Maart verblijd met deze functie. Voor de anderen geldt dat dit ‘de komende maanden’ wordt vrijgegeven. Laten we dus zeggen dat in de zomer van 2021 iedereen dit hoogstwaarschijnlijk kan gebruiken.

Plaats een reactie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen